Premierul Mihai Tudose a declarat marti ca Guvernul asteapta aprobarea de la Bruxelles in ceea ce priveste proiectul de lege pentru infiintarea Fondului Suveran de Investitii, insa in septembrie va mai fi o discutie la nivel politic si in partid va fi trimis in Parlament pentru dezbatere.

"Ministerul de Finante a intreprins demersurile pentru aprobarea de la Bruxelles. Vorbim la general despre Bruxelles, de toate institutiile financiare de acolo. Asteptam raspunsul. Termenul este in jur de 60 de zile. Este o conditie obligatorie pentru ca altfel ne baga pe deficit. Nu vom sta insa degeaba sa asteptam raspunsul de la Bruxelles. In septembrie o sa mai avem discutie cu colegii si la nivel politic, cu partidul, si il vom trimite la Parlament", a declarat Mihai Tudose, la Romania TV, potrivit News.ro.

El a amintit ca proiectul de lege privind infiintarea Fondului Suveran de Investitii a fost aprobat in iulie, in prima sedinta a Guvernului pe care il conduce, si apoi trimis Ministerului de Finante, in subordinea caruia va functiona, si institutiilor europene de la Bruxelles.