Premierul Mihai Tudose a declarat sambata ca ar trebui gasita o solutie pentru tronsoanele din zonele Valea Oltului si Valea Prahovei, afirmand ca a avut o discutie cu liderul PSD Liviu Dragnea si conducerea partidului, scrie Agerpres.

Mihai TudoseFoto: Captura Antena 3

"Eu inteleg ca la anul este Centenarul, dar nu o sa putem sa rezolvam in sase luni cei 27 de ani de balbe si de momente in care, stiu eu, conducerea de atunci a stabilit ca nu avem nevoie de autostrazi, unii au stabilit ca nu avem nevoie de industrie in timp, stiti. In schimb, suntem foarte determinati sa rupem pisica, pe romaneste. Cel putin doua tronsoane au devenit cumva un pariu national sau o marota nationala: Valea Oltului si Valea Prahovei. Ar trebui sa ne ocupam foarte serios de el si am avut o discutie cu domnul presedinte Liviu Dragnea, cu conducerea partidului si trebuie sa gasim o solutie sa le putem face", a spus Tudose la Antena 3, intrebat cum vede situatia autostrazilor din Romania, avand in vedere ca la anul este Centenarul.

Totodata, premierul a spus ca preturile la carburant nu vor creste in perioada urmatoare.

"Eu va sugerez urmatorul lucru. Hai sa vedem cat a fost pretul la carburant pe data de 30 cand a fost sedinta de guvern si mai vedem peste o luna, o luna jumate, cat e. Ca a crescut pretul azi la carburant, acciza, stiti, de la 15 septembrie intra. Intrebati-i pe domnii de la pompa ce se intampla. Eu ma astept sa nu creasca. Nu din cauza accizei", a spus Mihai Tudose.

Totodata, intrebat daca sunt ministri de care nu este multumit, premierul a raspuns: "Eu cred ca tocmai am stabilit ca evaluarea se face la partid, nu la televizor".