Senatorul Traian Basescu, presedinte PMP, sustine ca in dosarul "Belina" infractiunea ce ar trebui anchetata este traficul de influenta, si nu abuzul in serviciu, si ca miza nu este arestarea lui Liviu Dragnea, ci inchiderea "robinetului de bani" pe care acesta l-ar avea la dispozitie pentru "baronii locali" prin Ministerul Dezvoltarii, potrivit Agerpres.

"V-am spus ca am urmarit declaratia domnului presedinte Iohannis, care-l ataca virulent pe Tudorel Toader ca a spus ca trebuie sa mearga in contencios administrativ (hotararea de guvern in cazul Belina - n.r.). Aceeasi afirmatie am facut-o eu cu o seara inainte (...). Si de ce am facut-o? Pentru ca eu citesc. Este paragraful 79 din Decizia 68 din februarie 2017 a CCR, care spune asa: din punct de vedere formal al autoritatii emitente, atat legislatia secundara (HG-urile), cat si legislatia primara (OUG-uri) reprezinta acte administrative. Dreptul comun in materia actelor administrative il constituie Legea contenciosului administrativ, deci, nu avea ce cauta in penal cu 'Belina', ci in contencios administrativ. Si acolo, odata anulata hotararea de guvern in contencios administrativ - pentru ca trebuie anulata, n-a respectat o lege organica-, i-as fi luat pe trafic de influenta, dar intai parcurgeam procesul corect", a declarat Traian Basescu marti seara la TVR 1, intrebat ce parere are despre evolutiile si reactiile declansate de dosarul "Belina".

Fostul sef al statului a adaugat ca invocand ca acuzatie "abuzul in serviciu", procurorii DNA care conduc urmarirea penala in acest dosar "scapa de raspunderea de a crea probe".