Sari direct la conținut

Basescu, la TVR: Primul lucru pe care ar trebui sa-l constate presedintele este ca sunt probleme majore in justiti/ Sunt multe dosare facute fara probe

HotNews.ro

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat, marti seara, la TVR1, ca actualul sef al statului, Klaus Iohannis, ar trebui sa constate ca „sunt probleme majore in justitie”, potrivit Agerpres.

„Primul lucru pe care cred ca ar trebui (…) sa-l constate presedintele este ca sunt probleme majore in justitie. Si problema majora de unde pleaca? Pe de o parte, setea de putere. Pe de alta parte, (…) cei mai multi procurori din CSM s-au strans in spatele doamnei Kovesi gata sa taie capul Inspectiei (Inspectia Judiciara – n.r.), care a constatat nereguli la DNA, ceea ce inseamna ca relatia este cumva putreda si, aici, presedintele trebuie sa mearga la CSM, sa-si (…) exprime punctul de vedere”, a declarat Basescu, la TVR 1.

In opinia sa, „sunt multe dosare facute fara probe si oameni condamnati fara probe”.

„Domnul presedinte Iohannis greseste continuand mesajul fara echivoc pe care l-am avut eu timp de 10 ani. (…) O tara nu poate suporta 20 de ani de mesaj unic. Asta a fost mesajul meu: ‘Justitia are dreptate, nu va atingeti de ea!’. (…) Dupa 10 ani, in care acest mesaj a intrat in constiinta justitiei, (…) dupa 10 ani in care s-au dat legi care au facut din justitie o institutie de neatins de politic, nu poti sa mergi in continuare cu acelasi mesaj. (…) Romania trebuia sa lupte impotriva coruptiei, dar (…) cred ca, dupa 10 ani de consolidare a justitiei, a venit timpul sa te uiti cinstit in interiorul ei (…) si sa constati ca sunt destule probleme”, a mai spus Basescu.

Totodata, intrebat cum comenteaza afirmatiile presedintelui Iohannis referitoare la nevoia de „implicare civica maxima”, Basescu a raspuns: „Nu asa se conduce, cu oameni in strada. Cred ca greseste, nu mai avem nevoie de asta, ci avem nevoie de solutionarea problemelor”

ARHIVĂ COMENTARII
2017-09-27 06:13:23
0 2
Sparafucile • 2017-09-27 06:34:48
De fapt , ca doi borfasi : el si Elena Udrea . Acea justitie excesiv de atotputernica pe care o vede el este in realitate subreda si vulnerabila . Citiva derbedei bine plasati in ierarhia politica o pot darima cu doar doua , trei lovituri de copita . Ajung un Dragnea , Tariceanu , Valer Dorneanu si Tudorel Toader . Printre acestia tare si-ar mai dori sa fie si el Liviu Plesoianu, dar pina una, alta, nu e decit un SALTIMBANC agitat .
0 0
2017-09-27 07:19:28
0 0
liviu_ • 2017-09-27 08:58:50
mai ales dosarele impotriva familiei tale si a lui udrea (desi era destul de clar ca ma refer si la ea cand am zic "familiei"), nu?! hai ma scuteste-ma! dosarele de cercetare penala se pot incepe cu proble minime ca doar cercetezi etc... si se renunta apoi la ele (asa sunt majoritatea dosarelor de la procuratura: faci dosar nu ai suficiente dovezi si asta e). o condamnare sau chiar arestare preventiva nu se poate face pentru ca numai un judecator decide aceste lucruri (iti dai seama ca toate acuzele sunt aberante numai prin faptul ca doar procurorii sunt atacati, nu si judecatorii, desi ei DECID condamnarea)! asa functioneaza justitia.... Kovesi si Soros ori au tot sistemul juridic la degetu mic si fabrica dosare (caz in care toti latratorii erau deja la zdup), ori justitia functioneaza (cat o sa mai dureze) corect! orice om care este implicat emotionat in ceva nu ar trebui luat in serios! aici se include dracnea, tariceanu, la dracu mai toti din psd, si basescu! mai mult ei nu ar trebui sa aiba dreptul sa legifereze nimic! in strainatate asta se rezolva simplu: partidul respectiv dispare pur si simplu pt ca nu-l mai voteaza nimeni si oamenii din partid sun stigmatizati (dpdv politic). Drept urmare un hot nu o sa fie lasat sa conduca de catre ceilalti. La noi e fix invers: popor credul (ca sa nu zic prost), mass media manipulatoare pana-n maduva oaselor, marea majoritate hoti... si rezulta asta! nu stiu cat o sa mai dureze, dar e clar ca in lunile urmatoare o sa se decida viitorul: ori coruptie pentru inca 10+ ani, ori sansa de a deveni si noi un stat normal... din pacate cel mai probabil e primul rezultat.
0 0
imi_pasa_de_romania • 2017-09-27 09:06:18
Cand era Base presedinte, atata vreme cat DNA avea alte prioritati, totul era OK. Cum s-au prins ca si familia lui Base e dubioasa, brusc, DNA nu mai era asa bun ca inainte. Este regretabil ce a a juns acest om. "Dupa 10 ani, in care acest mesaj a intrat in constiinta justitiei, (...) dupa 10 ani in care s-au dat legi care au facut din justitie o institutie de neatins de politic, nu poti sa mergi in continuare cu acelasi mesaj. " Poftim? Cine a dat legi? Ah da, Guvernul si Parlamentul. Au dat legi pro-justitie? Poate ar trebui sa facem statistici si sa vedem: - cate legi pro-justitie s-au dat vs legi care au slabit-o - cate legi pro-jsutitie s-au dat in RO la initiativa noastra vs MCV/UE - cate legi s-au dat cu "virgula dar" care mai baga cate o exceptie pentru persoane dedicate ... si asa mai departe. Dar hai sa nu vorbim strict de justitie. Hai sa mergem pe moral si etic: incompatibilitatea si conflictul de interese. Cand s-a dat legea ca deputatii sa nu mai fie functionari publici ca sa slabeasca ANI? De asta a uitat Base. Dar asa e... Justitia e neatinsa politic, mai putin prin legile care o fac inutila. Legi, apropo, facute de penali care au conflict de interese. Iar stabilirea unui "prag" pana la cat se poate fura legal este de ras. Este o chestie la care pana si un copil nevinovat ar intreba "de ce?" si oricat i-ai explica nu ar avea sens. Daca i-ai spune "din 30 de jucarii daca ti le i-au pe toate deodata nu e bine, dar daca iau cate 2 jucarii zilnic, este bine, am voie". Ideea aici nu este cat de "ilegal" sau nu este faptul ca furi sub un prag. Ideea este ca este ilegal si nu trebuie exceptii. Cine a mai pomenit "Poti fura, dar..." ?! Scuze, in lumea PSD e ceva normal. Uitasem ca in declaratia lui Negoita se vedea ca i se pare absurd ca inca mai exista parlamentari care nu au dosar penal inca. Da, uit unde traiesc.
0 0
jeanvaljeanro • 2017-09-27 10:12:18
Aaaa...jenant si in acelasi timp chiar trist :)))
0 0
INTERVIURILE HotNews.ro