Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si ministrul Agriculturii, Petre Daea, au vorbit, miercuri seara, in emisiunea lui Radu Tudor de la Antena 3, despre performantele agriculturii romanesti, in ziua in care Tudorel Toader a depus in Parlament cele trei proiecte pentru modificarea legilor Justitiei si la o zi dupa ce Eurostat a anuntat ca, potrivit estimarilor Comisiei Euroepene, Romania a incheiat trimestrul al II-lea din 2017 cu un deficit de 4,1%, cel mai mare din Uniunea Europeana. In emisiune a intervenit telefonic si premierul Mihai Tudose, care a afirmat ca "Nu sunt certat cu Liviu Dragnea". La randul sau, Dragnea a spus ca "Am lucrat cu Tudose la proiectul de buget pentru 2018", el anuntand pentru 2018 "salarii mai mari, pensii mai mari".

Liviu DragneaFoto: Captura Antena 3

Cele mai importante declaratii:

Liviu Dragnea: "O sa urmarim programul de guvernare, incet-incet o sa il punem in practica. Lumea o sa vada ca salariile cresc si poate, incet-incet, o sa inteleaga ca importanta e realitatea, nu perceptiile."

Tudose a vorbit si despre "investitii foarte mari de la companii americane, germane, imense".

Radu Tudor, mesaj pentru Mihai Tudose: "Am vazut ca aveti un act de guvernare destul de ferm si de coerent."

Petre Daea despre anul agricol: "Un an exceptional, fara precedent, un an istoric. (...) Am realizat cea mai mare productie de grau din istorie. La fel si la oraz, secara, rapita, floarea soarelui.

Petre Daea: "De-asta sunt ministrul Agriculturii, ca sa duc la indeplinire programul de guvernare. Un program foarte bun, asezat, cu termene de indeplinire."

Daea, intrebat cate fonduri europene a atras anul acesta la agricultura: "100%, tot ce se putea atrage".

Dragnea: "O sa avem o discutie serioasa pe legea pensiilor, dupa care vom aproba in Parlament. Vom incepe sa vorbim dupa ce avem un concept clar. Se recalculeaza peste 5 milioane de pensii, in asa fel incat niciun pensionar sa nu fie nedreptatit."

Dragnea: "Salariul minim inainte de transferul contributiilor este 1.550. Dupa transferul contributiilor va fi 1.900."

Dragnea: "Salariul net creste dupa trecerea contributiilor."

Dragnea: "Nu este corect ca un Guvern sa inceapa sa fie remaniat de catre alte institutii decat cele politice sau de catre premier."

Dragnea: "Nu ne-am certat in CEx, acolo nu a fost o cearta, a fost o discutie foarte buna. Toata lumea, inclusiv Mihai Tusode, si-a exprimat sustinerea totala pentru cele doua colege - Shhaideh si Plumb. Inainte de CEx am avut o discutie de o ora si jumatate cu Mihai Tudose de care imi amintesc cu drag si cred ca si el isi aminteste cu drag, despre partid, despre guvernare, despre manipulari, despre intimidari, despre dusmani institutionali."

Dragnea: "Noi am castigat alegerile, noi aplicam programul de guvernare. Noi facem Romania sa fie o tara mai buna si mai dezvoltata."

Dragnea, intrebat daca sunt diferente de viziune intre el si Tudose: "Normal ca avem."

Dragnea: "Tudose este un premier bun."

Dragnea despre Sorin Grindeanu, dupa ce Radu Tudor i-a amintit ca a spus despre fostul premier ca "este manevrat de alte forte": "Acum nu mai este, acum a iesit. Eu nu sunt Dumnezeu sa il iert pe Grindeanu."

Dragnea: "Nu mai am garantia ca presedintele Iohannis actioneaza echidistant. Este presedintele tuturor romanilor, nu al romanilor in afara de PSD si sustinatorii PSD."

Dragnea: "Am facut eu ceva in mod concret impotriva presedintelui Iohannis de cand am fost ales presedinte PSD si al Camerei Deputatilor?"