Fostul principe Nicolae a acordat un interviu Antenei 3 incercand sa explice ultimele evenimente tensionate din familia regala a Romaniei dupa ce a fost acuzat ca a agresat mai multe persoane in incercarea de a-l vedea pe Regele Mihai, bunicul sau. Nicolae a reluat afirmatiile facute in aceste zile sustinand ca a incercat sa ia initial contact prin mai multe scrisori, apoi a incercat sa-l vada d emai multe ori, dar fara succes. Fostul principe sustine ca nu a agresat pe nimeni, ca nu intelege raceala familiei regale si ca nu va mai ramane in Elvetia incercand sa ia contact cu regele Mihai.

Fostul principe NicolaeFoto: captura Antena 3

Nicolae a povestit ca la ultima intalnire pe care a avut-o cu regele Mihai au vorbit despre automobile si avioane, pasiuni impartasite de ambii. Explicatiile fostului principe curg insa greu, frazele se termina la jumatate...

Declaratii:

  • A fost a saptea oara cand am venit si am incercat in ultimii doi ani si da, nu am avut ce sa fac in afara de a incerca.
  • Am incercat cu scrisori, am incercat la telefon, fata in fata, am venit aici, am stat patru ore in fata la un moment dat. Am vrut sa il vad pe bunicul meu, am intrebat, totul a fost un raspuns negativ
  • Simt ca am pierdut ceva din sufletul meu cumva. Am ceva gol aici. Da￯ am plans foarte mult de cand am venit
  • Am stat de vorba cu mai multi oameni in Elvetia si care mi-au spus niste lucruri care nu fac sens", declara Nicolae care incearca sa explice de ce nu este lasatsa isi vada bunicul. Explicatiile curg insa greu, frazele se termina la jumatate...
  • De ce nu mi se explica de ce nu pot sa imi vad bunicul? De ce nu mi se da nicio explicatie? De ce considera mama mea ca am gresit fiindca am incercat sa-l vad?
  • Mi s-a zis ca are doua tipuri de cancer
  • Am vorbit cu mama mea chiar luni. Nu am anuntat-o ca voi face a saptea incercare de a o vedea. De ce sa o fi facut? Sunt un om liber.
  • Momentan locuiesc mai mult in Anglia cu logodnica mea, dar ma impart intre Romania si Anglia.
  • Politia a venit, erau chemati de cineva si au vrut sa stie mai mult despre tot ce s-a intamplat si am colaborat cu ei. Nu vreau probleme.
  • Nu voi mai ramane in Elvetia in aceste conditii ca sa incerc un contact direct cu bunicul.

Fostul principe Nicolae a publicat joi un comunicat de presa, in replica la declaratiile mamei sale, Principesa Elena, in care afirma ca a mers la resedinta din Elvetia a Regelui Mihai ca sa isi vada bunicul si sa isi ia ramas bun, declarandu-se "indurerat" de incrancenarea membrilor Casei Regale, inclusiv a mamei sale.

Nicolae Medforth-Mills sustine ca nu crede ca Regele Mihai este cel care a decis sa nu is vada nepotul.

Vezi mai jos comunicatul (click aici daca nu se afiseaza pe mobil):