Ministerul de Interne este aproape de finalizarea procedurilor privind transferarea avionului Cessna donat de omul de afaceri Ion Tiriac de la Ministerul Transporturilor la Interne, potrivit ministrului Carmen Dan. Ministrul a declarat vineri seara, la Antena 3, ca dupa ce va reveni la MAI, avionul va putea fi reparat si folosit in scopul in care a fost donat, adica pentru interventia la actiuni umanitare.

"Eu am fost foarte interesata sa redau acest avion actiunilor umanitare pentru care el a fost donat MAI. In urma situatiei descoperite plecand chiar de la situatia avionului Cessna, am descoperit si alte situatii si o mare parte dintre cei care au fost protagonistii acelor situatii sunt acum la Parchetul Militar. Referitor la avion, am aceeasi dorinta de a-l reda serviciului pentru care el a fost donat, insa constat ca sunt atatea hatisuri procedurale, juridice, incat cu greu incercam sa le punem cap la cap. Cand a fost donat acest avion s-a constatat ca nu are cine sa-l piloteze. Pentru ca nu avea avea cine sa-l piloteze, s-a inmatriculat avionul Cessna pe Ministerul Transporturilor - Scoala Superioara de Aviatie, urmand sa si pregatim un numar sase piloti care au si fost pregatiti pe cheltuiala ministerului, sa piloteze acest avion", a explicat Carmen Dan, potrivitAgerpres.

Ministrul a mentionat ca in prezent MAI are piloti pregatiti si a gasit si modalitatea prin care aparatul poate fi reparat, existand si suma necesara alocata, numai ca avionul trebuie sa revina la Interne de la Transporturi pentru ca investitia in reparatii sa poata fi efectuata.

"Avem pilotii pregatiti, insa, in acest moment, ca urmare a unei situatii si a unei conceptii comune cu Ministerul Apararii si cu Ministerul Sanatatii am si gasit modalitatea legala de a asigura reparatia, avem aceasta posibilitate, insa in momentul de fata eu nu pot sa investesc suma alocata, deoarece avionul, desi a fost cedat Ministerului (de Interne ￯ n.r.), apartine de Ministerul Transporturilor, fiind inmatriculat acolo. In acest moment, punand toate aceste lucruri cap la cap, suntem in finalizarea procedurii de transfer a avionului de la Ministerul Transporturilor inapoi la MAI, in asa fel incat noi sa putem facem investitia", a precizat Carmen Dan.