Presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), Traian Basescu, a declarat marti seara, la TVR1, ca legile Justitiei trebuie ajustate dupa ce 12 ani "aproape" au fost neatinse, insa trebuie stavilit orice "entuziasm al vreunui Portocala" de a face dosare, potrivit Agerpres.

"Aceste legi au functionat 12 ani aproape neatinse. Dupa 12 ani se impun niste ajustari, pentru ca mai este un lucru, ne-am impartit in doua categorii: unii care neaga total ce fac procurorii, ceea ce nu-i corect, si altii care nu vad nimic gresit in ceea ce fac procurorii. Ce trebuie sa facem acum prin modul de functionare a Justitiei, printre altele, este sa stavilim orice entuziasm al vreunui 'Portocala' de a face dosare", a precizat Basescu, la TVR1.

Cat priveste abuzul in serviciu, el a spus ca solutia pentru aceasta fapta a fost data de Comisia de la Venetia.

"(...) Striga toti: sa mearga legile la Comisia de la Venetia. Pai Comisia de la Venetia a dat solutia pentru abuz in serviciu. Ce bat campii parlamentarii nostri, ca e Iordache, Nicolae, Dragnea: punem prag, mai sus sau mai jos. Nu, abuzul in serviciu are prag de fapta si spune foarte clar Comisia de la Venetia tipul de fapta: daca prin fapta ta ai afectat drepturi fundamentale ale cuiva. Am incercat sa explic: daca e la astea cu bani, las-o cu abuzul in serviciu, baga-l dincolo la foloase necuvenite, la ce i se cuvine", a mai precizat Traian Basescu.

Basescu, despre varianta unei coalitii de dreapta: Categoric, da, dar problema este onestitatea PNL-ului

"Categoric, da, (...) daca se reuseste o coalitie foarte bine. Problema mea este alta, onestitatea PNL-ului. Aduceti-va aminte cum tipa de dragul poporului si cum se dau cu capul de pereti si legile justitiei si sa fim la dispozitia poporului. Pai, domn 'e, a fost un referendum pentru 300 de parlamentari, da ? Legea a fost la vot in 2017. Cine a votat impotriva reducerii numarului de parlamentari la 300? PSD, PNL, UDMR", a declarat Traian Basescu, la TVR 1, intrebat daca ar fi de acord cu ideea unei coalitii in zona de dreapta a politicii, intr-o alianta PNL-PMP-USR.