Invitat in cadrul emisiunii 100% (Realitatea TV), fostul ministru al Finantelor, Ionut Popescu spune despre guvernul Tariceanu ca nu s-a comportat ca unul liberal, fiind mai degraba o clona a guvernului Nastase. Ceilalti doi invitati, Radu Soviani si Radu Berceanu, au evidentiat cele mai grave erori ale actualului guvern.

In situatia in care a scazut taxa auto pentru rable, dar a crescut taxa pentru masinile noi, Radu Soviani (The Money Channel) sustine ca acest lucru dovedeste ca taxa auto nu are nicio legatura cu poluarea, ci doar cu alimentarea bugetului de stat. Altfel spus, taxa nu a facut decat sa ajute importatorii de automobile. Soviani considera ca "bugetul a devenit un instrument de tranzit a unor sume catre diversi parteneri comerciali apropiati unor cercuri de interese". Uniunea Europeana sustine ca nu este normala aceasta taxa pentru ca impiedica libera concurenta.

Berceanu mentioneaza ca, desi banii din taxe ar putea fi investiti in drumuri acest lucru nu se intampla deoarece banii se folosesc in alta parte - precum in proiecte pentru invatamant sau sanatate - insa niciodata eficient

Conform lui Soviani, lipsa de gandire economica in guvernul Romaniei duce la diminuarea bugetului si a investitiilor.

Printre problemele guvernului, se insista asupra faptului ca acesta nu a fost in stare sa cheltuie fondurile europene, dar a majorat taxele si impozitele. In plus, guvernul liberal a promis consolidarea statului de drept, dar a avut cel mai mare numar de cazuri de ministri cercetati pentru acte de coruptie.

Ionut Popescu sustine ca guvernul Tariceanu devine "o clona a guv Nastase" si ca si- a ratat sansa de a fi un guvern liberal. PSD guverneaza intr-un fel prin guvernul Tariceanu, intrucat cabinetul Tariceanu nu poate sa treaca nici o lege prin Parlament daca nu are acordul PSD.

In plus, Popescu mentioneaza ca anumite teme care ar fi trebuit sa fie prioritare - precum privatizarea si rezolvarea pb proprietatilor, au ramas nerezolvate si aproape ca au disparut din atentia publicului.