Mircea Geaoana a incercat sa explice in cadrul emisiunii "Stirea zilei" (Antena3) de ce PSD doreste tocmai acum demisia de onoare a guvernului si organizarea de alegeri spunand ca romanii au dreptul la o noua sansa si lucrurile trebuie sa se limpezeasca.

Geoana a facut referire si la actiunea PD-L-ului de a scoate din statut interdictia de colaborare cu PSD. Presedintele social-democratilor spune ca astfel PD-L curteaza PSD-ul fiindca se teme ca va ramane izolat pe scena politica, dar ca este neinteresat de aceasta apropiere fiindca i se pare nefireasca colaborarea cu un partid care a atacat in permanenta partidul sau.

Presedintele PSD l-a acuzat pe Traian Basescu pentru atacurile la adresa lui Ion Iliescu afirmand ca fostii presedinti sunt niste institutii in Romania si nu trebuie uitat "ca toti vom fi niste fosti". Geoana mai crede ca popularitatea lui Traian Basescu este doar o chestie de moment asa cum a fost si cu Gigi Becali.

PSD va castiga cu siguranta alegerile iar Traian Basescu nu va mai prinde sub nicio forma un nou mandat de presedinte in 2009, crede Mircea Geoana care a refuzat insa sa spuna daca vede vreun partid cu care ar putea face o alianta dupa alegeri.