Ilie Nastase si-a prezentat marti demisia din fruntea Federatiei Romane de Tenis, principalul motiv invocat fiind pierderea unui proces. Desi a fost sunat de presedintele Basescu care i-a cerut sa renunate la demisie si desi Octavian Bellu, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, a spus ca inca nu i-a aprobat demisia si ca va incerca sa-l convinga sa se razgandeasca, Nastase spune ca hotararea sa este de neclintit.

Demisia lui Iie Nastase survine dupa infrangerea categorica a Romaniei in fata Frantei in Cupa Davis, dupa seria de articole din EvZ care acuzau nereguli financiare in organizarea competitiei, dupa amenintarile proferate la adresa jurnalistului Marius Chican care a scris acele articole precum, si dupa pierderea unui proces important care face imposibila, pentru moment, realizarea unei Academii de tenis.

Haradaueste vinovatul

Invitat in cadrul emisiunii "Sinteza zilei" (Antena 3), de marti seara, Ilie Nastase a declarat ca nu si-a dat demisia din cauza dezvaluirilor aparute in EvZ privind posibile fraude in organizarea jocului de Cupa Davis de la Sibiu.

"Daca dupa incheierea tututor actelor se va dovedi ca eu am luat bani, atunci sa fiu judecat, dar veti vedea ca nu este vorba despre asa ceva", ne asigura Nastase.

Fostul mare tenismen spune ca directorul tehnic al FRT, Dumitru Haradau, s-a grabit atunci cand a anuntat ca sunt necesari 450 de mii de euro pentru organizarea competiei, in realitate fiind vorba de o suma mult mai mica.

Deasemenea, Nastase spune ca Haradau a gresit atunci cand a zis ca realizarea suprafetei de joc a costat 37 de mii de euro, uitand sa precizeze ca suma finala a fost de doar 25 de mii de euro, firma care a realizat terenul facand o reducere pentru Federatie.

In opinia lui Nastase, jurnalistul Marius Chican a gresit ca a luat de buna tot ce a zis Dumitru Haradau, adica un oficial al unei federatii.

A demisionat fiindca a pierdut un proces important

Principalul motiv al demisiei neasteptate a lui Ilie Nastase din fruntea Federatiei Romane de Tenis il reprezinta faptul ca a pierdut un proces in care se judeca de 5 ani de zile.

Concret, Ilie Nastase a primit de la Guvern cateva ha de teren in Bucuresti pentru a-si deschide o Academie de tenis. Asociatia Sportiva Vointa, infiintata in anii '60, care se considera proprietara terenului, a atacat Hotararea de Guvern in instanta si a obtinut anularea ei.

De atunci au urmat 5 ani de procese prin care Nastase a incercat fara folos sa evacueze clubul respectiv. Hotararea data azi de judecator, care a decis ca procesul sa fie trimis spre rejudecare, l-a umplut de furie si scarba pe Nastase.

Avocatul fostului presedinte al FRT spun ca decizia este absurda fiind imposibil sa trimiti spre rejudecare un proces atata timp cat au fost admise apelurile ambelor parti. Pentru a dovedi "cine judeca in Romania", Ilie Nastase si avocatul sau au prezentat o foaie cu notele obtinute de judecatoarea in cauza la ultimele evaluari, note care nu treceau de 4 in general.

Federatii moarte

Ilie Nastase a subliniat pe scurt si realizarile sale la sefia FRF dezvaluind ca aceasta federatie a primit mai multi bani din sponsorizarile aduse de el decat de la stat. "In Romania, o spun cu mana pe inima, sunt mai multe federatii moarte desi ele nu stiu asta. Nu au sponsori, nu au bani. Daca nu aduceam bani la FRT si aceasta federatie ar fi fost moarta acum. Sunt foarte trist si suparat ca in Romania instantele de judecata pot da asemenea hotarari", a mai declarat fostul mare tenismen.