Cunoscutul om de afaceri Dinu Patriciu a declarat in cadrul emisiunii "Stirea zilei" (Antena3) ca va sponsoriza si anul acesta partidele, dar numai pe acelea care au politicieni simpatici si nu politicieni agresivi si isterici. Politicienii simpatici sunt, in opinia lui Dinu Patriciu, aceia care urmaresc ineresul national si inteleg importanta companiilor la realizarea bugetul de stat.

Invitat in emisiune alaturi de Dinu Patriciu, Dan Voiculescu a declarat ca va sponsoriza doar acei politicieni care inteleg faptul ca ne aflam intr-o societate de turbocapitalism, adica privatizare, cu o perioada de dereglare peste care vine capitalizarea. Cine intelege bine aceste trei aspecte, spune Voiculescu, va avea tot sprijinul sau.

Dinu Patriciu a anuntat ca va mai face investitii in audiovizual anul acesta fiindca vrea sa-si extinda si mai mult afacerile din mass-media.

Cel mai bogat om din tara recomanda romanilor sa stea pe lichiditati si sa nu se hazardeze la investitii fiindca nu trebuie sa riste fiind foarte greu de prevazut ce s-a va intampla la nivel global. Patriciu a fost completat de Voiculescu care spune ca e vorba doar despre sumele mari si nu despre investitiile de cateva zeci de mii de euro. "Daca cineva vrea sa-si deschida un IMM cu 25 de mii de dolari nu trebuie sa aiba nicio frica", spune Voiculescu.

Acesta ii mai sfatuieste pe intreprinzatorii romani sa citeasca de pe internet prevederile Tratatul European si acordurile cu Romania deoarce isi vor da seama asa ce ne-a lasat UE voie sa facem si ce nu. "Nu mai putem zburda in voie, avem niste limitari acum. Ai o cantitate fixa de miere, de lapte etc., a incheiat Voiculescu.