Miron Cozma a acordat un interviu in exclusivitate lui Stelian Tanase pe Realitatea TV. Fostul lider al minierilor s-a plans ca a avut un regim dur de inchisoare, ca s-a incercat lichidarea sa in celula si spune ca vrea sa candideze la prezidentiale.

Cozma sustine ca s-a incercat suprimarea sa in puscarie prin diferiti detinuti introdusi cu el in celula. "Nici Pasaris nu avea regimul de detentie pe care-l aveam eu. Daca la inceput s-a incercat suprimarea mea, ulterior si-au dat seama ca pot fi folosit. Au vazut ca am multa audienta la detinuti, detinutii ma iubeau si ma iubesc si acum."

Fostul lider al minerilor spune despre gestul sau de a merge in Valea Jiului dupa eliberarea din arest ca nu a fost unul politic, dar si-a exprimat intentia de a-si forma un partid si de a candida la presedintie dupa ce expira termenul interdictiilor impuse de instanta.

Despre imaginile cu minerii care bat civili, aparute in presa, Cozma a spus ca sunt "penibile". "Ati cazut in plasa lui Iliescu. Armata a spart sediul Ligii Studentilor de la Facultatea de Drept"

Lui Ion Iliescu, pe care l-a numit "comunist, nomenclaturist", ii reproseaza ca "ne-a furat Revolutia". "Iliescu a incercat sa ma gratieze si pe fiecare cerere am semnat ca nu sunt vinovat", spune Cozma, cerand clementa "celui care a produs evenimentele".