Ion Iliescu a declarat la "Stirea zilei" (Antena 3) ca PSD nu va vota motiunea depusa de PD-L privind taxa de prima inmatriculare si afirma ca PD continua in realitate sa fie la guvernare. Iliescu mai spune ca actuala guvernare nu a facut decat sa-i protejeze pe cei aproximativ 100 de mii de oameni care castiga bani cu galeata si care cumpara numai produse de lux din afara tarii. Discutiile s-au incins dupa interventia telefonica a lui Cezar Preda si a Noricai Nicolai.

Ion Iliescu a declansat un atac la adresa PD-L-ului pe care-l acuza de demagogie, spunand ca sunt un partid fara doctrina si identitate si ca in realitate ei se afla inca la guvernare, avand oameni la varful administratiei si in teritoriu. Prin urmare PSD nu poate vota motiunea PD-L deoarce ei sunt initiatorii acestei taxe, spune liderul PSD.

Afirmatiile presedintelui de onoare al PSD au fost reluate si de Norica Nicolai in interventia telefonica avuta, acuzand PD-L ca e un partid fara principii si demagogic. "O sa dam banii inapoi, dar si PD-ul trebuie sa-i dea fiindca am fost impreuna la guvernare, iar Sulfina Barbu a initiat taxa. Daca Parlamentul va vota otiunea atunci Guvernul va fi nevoit sa tina cont de votul sau", a declarat Norica Nicolai referitor la motiunea PD-l "Tariceanu da banii inapoi!"

Intervenit telefonic, vicepresedintele PD-L, Cezar Preda a tinut sa raspunda afirmatiilor facute de Ion Iliescu la adresa partidului sau. Acesta a spus ca motiunea nu poate fi catalogata ca un act demagogic deoarece este un instrument democratic si legal. "La guvernare nu se afla PD, domnule Iliescu, ci PNL sustinut de o grupare din PSD condusa de dumneavoastra. Ati demosntrat clar asta prin votul dat in Parlament in favoarea guvernului Tariceanu", a contrat Preda.

Preda a incheiat spunandu-i lui Ion Iliescu ca a vorbit o emisiune intreaga mai mult de PD-L si mai putin de romani si l-a invitat sa le spuna romanilor cum l-a girat el pe Adrian Nastase atunci cand a privatizat atat de prost gazul romanesc si sa le explice romanilor de ce platesc acum facturi asa de mari.