Gheorghe Flutur, vicepresedintele PD-L, a declarat in cadrul emisiunii "100%" (Realitatea TV) ca pedelistii vor sustine votul uninominal si pentru Consiliile Judetene chiar daca nu cunosc inca ultima varianta de proiect propusa de PSD. Vicepresedintele PSD, Liviu Dragnea a anuntat ca partidul a gandit bine proiectul si ca nu se pune problema de neconstitutionalite in alegerea presedintilor de Consiliu Judetean.

Cei doi au fost sustinuti si de Florin Anghel, presedintele CJ Prahova. "Aici se pune problema de modul in care se alege o functie, iar problema care se ridica este ca aceasta functie nu este foarte bine definita in Constitutie, dar asta nu inseamna ca nu poti alege pentru o functie", spune Anghel.

"E o lege clar neconstitutionala. E absurd sa ai o echipa aleasa pe liste de partid, iar tu presedinte de Consiliu Judetean sa fii ales uninominal", a declarat moderatorul Mihai Tatulici care a respins argumentul adus de Dragnea ca e o situatie similara cu alegerea primarilor.

Tatulici a fost sustinut si de deputatul PNL, Dragos Ujeniuc care sustine ca parlamentarii se fac ca nu inteleg ca alegerea primarului e stabilita clar prin Constitutie ca si alegerea pentru Consiliile Judetene, dar ca alegerea uninominala a presedintelui CJ nu este prevazuta.