Invitat la emisiunea "Stirea Zilei" (Antena3), Ludovic Orban a declarat ca sindicalistii CFR au dat presei o "cifra coafata", iar adevaratul procent de majorare a salariilor in domeniu feroviar nu este de 18%, ci ajunge la 31%.

Ludovic Orban a dat detalii despre revendicarile sindicalistilor care au cerut aplicarea salariului minim de 500 Ron, iar dupa 1 iunie aplicarea salariului minim de 570 Ron. Ministrul transporturilor a explicat ca statul a propus o majorare salariala de 5% de la 1 aprilie si 5% de la 1 octombrie, mentionand ca revendicarile sindicalistilor nu pot fi rezolvate decat prin modificarea legilor si altor acte normative.

"Imi mentin deschiderea la dialog si am aratat ca sunt flexibil la negocieri. Voi lucra cu directia generala juridica pentru a impiedica greva generala si voi incerca un proces de comunicare cu salariatii in care le voi explica ca aceasta marire propusa de stat e cea mai buna oferta pe care o putem face", a precizat Ludovic Orban.

Intrebat daca e de acord cu data de 25 mai stabilita de PNL pentru alegerile locale, Ludovic Orban a declarat: "Nu vrem sa tulburam placerea romanilor de a viziona campionatul european de fotbal prin suprapunerea cu alegerile".