Invitat la Sinteza Zilei (Antena 3), ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ca a oprit astazi plata catre controversatul om de afaceri, Costica Constanda, pentru ca nu era conforma deciziei judecatoresti. „Primaria nu a platit bani si bucurestenii nu au avut de pierdut”, a precizat ministrul. In dosarul privind schimbul de terenuri dintre Constanda si Primaria Capitalei, in care omul de afaceri a obtinut Satul Francez in locul parcului Bordei, instanta a decis ca aproape 18 milioane de euro vor intra in conturile afaceristului.

Primaria Generala a Municipiului Bucuresti a fost executata silit, in conflictul administratiei locale cu afaceristul Costica Constanda. In dosarul privind schimbul de terenuri cu omul de afaceri, care a obtinut Satul Francez in locul parcului Bordei, instanta a decis ca aproape 18 milioane de euro vor intra in conturile lui Constanda. Dar suma nu a fost transferata inca in contul sau.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat ca a oprit astazi plata catre controversatul om de afaceri, pentru ca nu era conforma deciziei judecatoresti. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a fost dat in judecata de Constanda, dar „Consiliul nu poate da acesti bani pentru ca nu ii are, Consiliul general al Capitalei nu percepe taxe si impozite de la cetateni”, a explicat Varujan Vosganian. „Primaria nu a platit bani si bucurestenii nu au avut de pierdut”, a mai precizat el.

De asemenea, Vosganian a promis ca va lua masuri impotriva celor care se fac vinovati in aceasta chestiune.

Cele aproape 18 milioane de euro pretinse de Constanda sunt pentru daune morale, fiindca afaceristul nu si-a putut incepe constructia in Parcul Bordei atunci cand a vrut, a specificat Monica Capatos, ziarist la Jurnalul National, de asemenea invitata in emisiune.

Schimbul de terenuri dintre Constanda si Municipalitate, aprobat de consilierii generali pe 18 ianuarie, nu s-a concretizat deoarece Primaria Sectorului 1 nu a eliberat certificatele de urbanism pentru cele doua terenuri.