Invitat la emisiunea Stirea Zilei (Antena 3), sociologul şi social-democratul Vasile Dancu a declarat, referitor la discusrsul sustinut de Elena Basescu in fata tinerilor sociali-liberali, ca "Elena Basescu e momita sa mearga in fata de tinerii din PD-L, iar in spatele ei merg altii ca sa se puna bine cu presedintele". Vasile Dancu a continuat spunand ca functia ocupata de fiica presedintelui este una de anturaj si ca nu crede ca Traian Basescu este in spatele ascensiunii politice a Elenei.

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice Mugur Ciuvica, invitat si el la emisiune, a tinut sa remarce ca Elena Basescu e opusul tatalui ei, cel care a aratat foarte bine ca in politica romaneasca oamenii sunt votati pentru vorbe. Mugur Ciuvica a mai declarat ca "tinerii nu sunt atrasi de politica pentru ca o considera o zona inchisa pentru cei fara legaturi si pile".

Invitat si el in studio, Dan Capatos, prezentatorul emisiunii de divertisment "Un show pacatos", de la Antena 1, a declarat ca Elena Basescu este o fata dezradacinata, o tanara scoasa din contextul ei cu baruri, cluburi si discoteci, vizibil speriata de pozitia in care se afla, care a "invatat discursul ca un papagal, pe dinafara" si care se bucura de succes in cariera ei politica doar datorita numelui.

Contactata telefonic, presedintele tineretului PD-L, Monica Iacob Ridzi a declarat: "Nu putem condamna un om pentru ca are emotii uneori. Este normal la inceput. Mi-as dori ca si alti tineri sa fie la fel de ambitiosi ca Elena."