Povestea lui Costel Busuioc a cuprins intreaga tara. Miercuri seara aproape toate posturile de televiziune din tara transmiteau cate o emisiune despre Costel. Printre acestea se numara National TV, TVR1, Antena 3 si Realiteatea TV, unde Robert Turcescu a transmis in direct de la Madrid.

In cadrul emisiunii "Sinteza zilei" (Antena 3), Dan Bittman, Virgil Iantu si Ion Cristoiu au dezbatut "fenomenul Costel". Principalul punct de discutie se referea la faptul ca Busuioc mai primise o sansa uriasa in 2005, pe care acesta insa a ratat-o.

In cadrul unei emisiuni "Surprize, surprize", Costel Busuioc a primit o oferta de la o casa de discuri, insa acesta nu si-a permis sa ramana in Bucuresti cu acest scop, intrucat trebuia sa aiba grija de familie. In plus, casa de discuri l-a amanat pe Busuioc 4 luni cu inregistrarea, pe motiv ca isi schimbau sediul.

Bittman considera ca nu ar trebui sa-l condamnam pentru acest fapt, data fiind situatia sa la vremea respectiva. In final decizia lui Costel de a pleca in Spania s-a dovedit a fi cea mai buna - daca ar fi semnat acel contract in 2005, probabil nu ar fi avut niciodata succesul pe care il are acum.

Iantu considera ca nu ne putem gandi la cariera de cantaret de opera si ca directia pe care trebuie sa o ia este divertismentul. El poate canta foarte bine niste arii de opera, "dar cam aici se restrange registrul lui".

E povestea mai tare decat vocea? Pentru Bittman, povestea are o mare importanta pentru o cariera in showbiz.

Pe de alta parte, Ion Cristoiu sustine ca transformarea povestii lui Costel Busuioc intr-un motiv de mandrie nationala este o jignire. De asemenea, el a declarat ca aceasta este "o poveste tipica lumii moderne, care maine e uitata".