Recentele declaratii ale lui Traian Basescu la adresa "ziaristilor tonomat" au determinat o reactie dura a acestora impotriva sa.

Cristian Tudor Popescu a declarat la Realitatea TV ca presedintele Basescu a decredibilizattotal instituita prezidentiala coborand la un nivel mai jos decat Ion Iliescu si Emil Constantinescu. "Daca Nastase a incercat sa cumpere presa si sa o aserveasca, Basescu incearca desfiintarea ei", a declarat CT Popescu care acuza si fabricarea mitului ca jurnalistii isi pot face mai bine treaba si pot scrie mai liber azi decat pe vremea PSD-ului.

Cunoscutul jurnalist a declansat un atac dur si la adresa fiicei presedintelui pe care a numit-o o "o gagicuta care maltrateaza limba romana precum numai Elena si Nicolae Ceausescu stiau sa o faca".

O reactie si mai dura a avut Cornel Nistorescu care a declarat ca "Traian Basescu a intrat prea repede in weekend, a tras un sprit sau ceva. El a inceput sa vorbeasca fara nicio legatura cu realitatea. E intr-o faza de mare confuzie si care cred ca are niste cauze extrem de grave". Acesta a continuat atacul spunand ca "Traian Basescu a inceput sa incurce vorbele. Tonomatele canta, nu scriu. Patapievici, Cartarescu, ei sunt tonomate, canta toata ziua o muzica placuta" (Antena3).

Nici Victor Ciutacu nu i-a ramas dator presedintelui spunand ca acesta a avut o iesire de om disperat. Jurnalistul i-a amintit presedintelui ca nu a fost trimis niciodata in judecta ca el, ca a lucrat toata viata la privat, cu o mica exceptie, si ca nu are bunuri de milioane de euro ca Traian Basescu.

Ciutacu a acuzat si lipsa de reactie a presei fata de vulgaritatile presedintelui atunci cand el sau alti jurnalisti au fost atacati mizerabil si ca a fost nevoie de un astfel de atac dur asupra intregii prese pentru ca jurnalistii sa reactioneze. (Antena 3; Realitatea TV)

Sorin Rosca Stanescu spune ca presedintele nu poate ultiliza goarna publica pentru a-i lua apararea fiicei sale.

Andrei Badin, autorul articolului din Jurnalul National acuzat de Traian Basescu, spune ca atacul presedintelui este doar o strategie electorala iar articolul sau nu este unul mincinos sau inventat ci bazat pe documente si informatii. Badin spune ca "am avut un Basescu extrem de nervos si care a facut afirmatii fara acoperire, dar povestea cu fabrica de inghetat si creditul luat de familia presedinteleui este confirmat de tot mai multe persoane" (Antena 3).

Mugur Ciuvica a declarat la Realitatea TV ca presedintele Basescu are probeleme cu toata presa. Ciuvica spune ca presedintele are dreptul sa-si apere familia, care eo chestiune privata, dar in momentul in care un membru al acesteia intra in politica nu mai este doar o problema persoanala. "Acea persoana care a intrat in politica intra intr-o batalie in care trebuie sa invete si limba romana, si trebuie sa se si comporte ca secretar general", mai spune Ciuvica.

Sergiu Andon crede ca reactia irascibila a presedintelui Basescu este din cauza faptului ca a scazut in sondaje. "Poate ca i s-a servit ceva la bordul avionului ce i-a produs indispozitie", ataca Andon. (Realitatea TV)

Victor Ciutacu, Sergiu Andon, Mugur Ciuvica, si Corina Dragotescu despre declaratiile presedintelui Basescu (Realitatea TV)

Sorin Rosca Stanescu, Victor Ciutacu si Andrei Badin despre declaratiile presedintelui Basescu (Antena 3)

Cristian Tudor Popescu despre "gagicuta" Elena Basescu