Invitat la emisiunea "Stirea Zilei" (Antena 3), senatorul PSD Sorin Oprescu a vorbit despre posibila sa candidatura pentru primaria capitalei din partea PSD. "Bucurestiul nu a fost condus niciodata de un om de stanga, ci a fost condus timp de 18 ani de promisiuni desarte. Am ajuns sa traim intre agonie si extaz, intre organul taiat de Ciomu si un accident cerebral. Acum, eu am credinta ca populatia vede si aude, iar cine considera ca electoratul este fraier si ca-l poate pacali cu un pahar cu apa, n-are decat doua sanse: ori e prost, ori e prost", a declarat Sorin Oprescu.

Senatorul a precizat ca, dupa opinia sa, PSD-ul si PD-L-ul au cele mai mari sanse pentru alegerile finale si s-a pronuntat si asupra problemei finantarii unei campanii electorale: "Chestiunea banilor nu este determinanta intr-o campanie electorala. Important e sa nu iei bani in campanie de la cineva care stie ca prin acei bani isi acopera propriile marlanii".

Contactata telefonic, secretarul executiv PSD Bucuresti, Ana Birchall a declarat, referitor la lupta lui Marian Vanghelie cu Sorin Oprescu pentru candidatura: "Nu este o lupta, este o competitie normala intr-un partid democratic, spre deosebire de alte partide unde domina dictatura".

"Dupa greselile lui Videanu oamenii ar fi tentati sa voteze un candidat PSD. Problema e sa le dam candidatul care-l vor ei, nu care-l dorim noi. E normal sa-l sustin pe Sorin Oprescu pentru ca in primul rand e vorba de seriozitate. Cand vrei sa castigi un meci il bagi pe cel mai bun pe teren" a declarat la telefon vicepresedintele PSD, Victor Ponta.