Invitat la emisiunea "Stirea Zilei" (Antena 3), fostul premier Adrian Nastase a declarat: "Romania pare, in momentul de fata, un hotel de lux, dar nu mi-as dori sa fim doar o cutie de rezonanta pentru cei care vor fi cazati la noi. Hotelul nostru e de 4 stele, dar are prea putine ascensoare si multe scari blocate".

Invitat la emisiunea "Intre bine si rau" (TVR 1), presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, parca pentru a-i raspunde fostului premier: "Depinde de noi cum ne vom reprezenta interesele la aceasta intalnire pentru a nu fi doar un hotel de lux". Presedintele PSD a vorbit despre summit-ul care se apropie si a declarat ca Bucurestiul s-a batut cu Lisabona pentru organizarea summit-ului NATO si ca alegerea Romaniei are un aspect simbolic si strategic, iar "dupa summit nu se va mai confunda Bucurestiul cu Budapesta".

Referitor la locul unde se vor desfasura intalnirile acesta a mentionat: "Americanii sunt foarte atenti la locatii si simboluri, de aceea au ales Casa Poporului". Mircea Geoana a mai precizat ca "oprirea activitatii parlamentului pentru doua saptamani si blocarea capitalei pentru trei zile este o exagerare".

Prezent si el la emisiunea de pe TVR 1, Andrei Gheorghe a ridicat problema persoanelor a caror acces a fost interzis in tara pentru posesie de materiale incitatoare. Theodor Melescanu, invitat si el in studio, a luat apararea autoritatilor si a explicat: "Daca am avea garantia ca protestatarii se vor manifesta pasnic si nu vor recurge la violenta nu am aplica aceste masuri".

In replica, analistul politic Emil Hurezeanu a declarat: "Un summit este un moment public si transparent si nu e normal sa restrictionam accesul persoanelor in tara doar pentru ca vor sa protesteze si sa-si manifeste convingerile. Important e sa stim sa reactionam in cazul in care protestele se transforma in violente".

"Trebuie facuta atent selectia celor care intra in tara si vor sa protesteze pentru ca nimeni nu vrea sa vada magazinele de pe Magheru sau de pe Victoriei sparte sau incendiate", a completat fostul presedinte Emil Constantinescu.