Silviu Prigoana a declarat in cadrul emisiunii "Taifasuri" (Etno TV) ca isi propune sa devina presedintele Camerei deputatilor si sa introduca, printre altele, obligativitatea prezentei la vot la alegeri sub sanctiunea unor penalitati de o mie de euro.

"Prin prezenta tuturor la vot se va legitima clasa politica si ne vom asuma impreuna rezultatele politicianului ales. Votul este o obligatie cetateneasca. Daca esti lenes si indiferent si nu vrei sa mergi la vot atunci sa platesti tu o mie de euro amenda".

Prigoana acuza ca privatizarea Petrom si Sidex s-au facut fraudulos si s-a luat spaga 900 de milioane de euro si ca va demonstra 'la tabala" acest lucru intr-o emisiune viitoare.

Omul de afaceri spune ca este de acord cu declararea autonomiei maghiarilor cu conditia sa li se puna redevente de 10 mii de euro pe terenuri ori sa li s eperceapa o taxa de 5 mii de euro la intrarea in tara. "Eu nu pun botul la vrajeala liderilor UDMR privind autonomia. Este doar gargara electorala. va imaginati dumneavoastra ca ei ar vrea sa fie ministri doar peste doua judete?! Nu, ei vor sa guverneze intreaga tara", spune Prigoana.

Nici subiectele de politica internationala nu au ramas neabordate de Prigoana care spune ca "tarul" Rusiei, Vladimir Putin vrea sa devina si "tarul" Comunitatii Europene si prognozeaza ca acest lucru se va realiza deaoarece intreaga Europa este dependenta de resursele energetice ale Rusiei.

Actiunile guvernului chinez "care impusca coruptii si drogatii pe stadioane" il fac pe Prigoana sa-si doreasca o legislatie mult mai aspra si la noi in tara. "Desigur ca vor veni americanii sa zica ca nu e conform cu drepturile omului, dar ei sunt niste farisei cand vine vorba de drepturile omului deoarece continua si acum sa prajeasca oameni", si-a argumentat optiunea omul de afaceri.

Prigoana mai spune ca vom avea dupa alegeri un guvern monocolor dand castigator PD-L cu peste 58%. "PD-L, facut de toti partid de buzunar, fara doctrina etc. va castiga detasat alegerile, nu fiindca sunt ei buni ci fiindca toti ceilalti sunt divizati", si-a incheiat pronosticurile Silviu Prigoana.