Demisia ministrului de externe, Adrian Cioroianu a fost dezbatuta si la "Stirea zilei" (Antena 3).

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban spune ca Cioroianu a fost nevoit sa demisioneze in final avand o viata grea la ministerul Afacerilor Externe din cauza presiunii permanente la care l-a supus presedintele Traian Basescu "care nu l-a dorit din prima clipa".

Orban spune ca Cioroianu a procedat corect ca a demisionat si a pus capat astfel unei campanii agresive de presa prin care se urmarea discreditarea sa. "Aceasta demisie mai arata lipsa de profesionalism a angajatilor din Ministerul de Externe", crede ministrul Transporturilor.

Intervenit telefonic in cadrul emisiunii, jurnalistuil Victor Ciutacu spune ca Cioroianu a fost lucrat de cei din interiorul ministerului si ca respectivul caz Crulic nu este un motiv de a demisiona. "Cioroianu nu a primit nicio informatie in acest caz si ca singura lui vina a fost aceea ca i-a "cocolosit" pe diplomatii detasati", afirma Ciutacu.

In schimb, Ion Cristoiu crede ca si Tariceanu si-a dorit demisia subalaternului sau fiindca nu avea o atitudine pronuntata anti Basescu.