Invitat la emisiunea "Vorbe Grele" (Antena2), senatorul PSD, Sorin Oprescu, a recunoscut ca va candida ca independent la Primaria Capitalei si ca isi va da demisia din PSD: "Ma straduiesc sa indeplinesc toate conditiile sa candidez independet la Primaria Generala, iar atunci cand voi indeplini aceste conditii imi voi da demisia din PSD".

Sorin Oprescu a mai precizat ca atunci cand va demisiona, acesta o va face personal, nu la o emisiune tv, fata in fata cu colegii sai de partid si ca nu se va ascunde de nimeni.

Oprescu a mai spus ca nu are nici o miza personala si ca a pus vocea bucurestenilor mai presus de vocile din partid. "Eu am pus o singura intrebare partidului din care fac parte: "De ce nu Oprescu?", dar nu mi-a raspuns nimeni. Nu mi-a explicat nimeni nimic si asta doare foarte tare", a declarat deputatul PSD.

Prezent si el la emisiune, primarul sectorului 3, Liviu Negoita, s-a aratat increzator in sansele lui Vasile Blaga pentru Primaria Capitalei: "Mai bun ca mine pentru postul de primar general este Vasile Blaga. Sunt convins ca Vasile Blaga va castiga alegerile".

"Noi cei din PD-l dorim sa se schimbe legislatia si sa avem un primar general cu autoritate pentru tot Bucurestiul. Sunt de acord ca primarii de sector sa nu mai fie alesi, eventual sa fie alesi de catre consiliul general, pentru o dezvoltare unitara a capitalei", a adaugat Liviu Negoita.

Referitor la situatia din PSD creata de candidatura independenta a lui Sorin Oprescu, Liviu Negoita a declarat: "Dupa cate se petrec in PSD se vede clar cat de neserios este acest partid. Domnul Vanghelie a "rinocerizat" organizatia PSD Bucuresti, o controleaza cu "mana de fier". Eu tot nu inteleg ce cauta domnul Oprescu in PSD."

Invitat la emisiunea "Stirea Zilei" (Antena3), primarul sectorului 5, Marian Vanghelie a declarat: "Sunt dezamagit de actiunea domnului Oprescu. Si eu mi-am dorit sa candidez la Primaria Generala, dar cred ca intereseul partidului ar trebui sa primeze. Am tot respectul pentru Sorin Oprescu, dar nu poate sa-si permita sa hotarasca singur impotriva partidului. Totusi, nu cred ca Sorin Oprescu va face o asemenea "gafa" de a demisiona din PSD"

Prezent si el in studio, analistul politic Victor Ciutacu a mentionat ca ii intelege frustrarea lui Oprescu, care statea cel mai bine in sondaje pentru postul de primar general si nu a primit nicio explicatie legat de schimbarea candidatilor.