Sorin Oprescu a declarat la Realitatea TV ca a fost lucrat in 2000 chiar de lideri ai PSD care si-au dorit ca el sa piarda cursa pentru primaria Capitalei in dauna lui Traian Basescu.

"Au trecut ani de zile pana am aflat toate murdariile. S-au inteles atunci ca Basescu sa devina primarul Capitalei. A existat o discutie prealabila despre unirea celor doua formatiuni, PSD si PD... Si atunci mi s-au anulat 11 mii de voturi. Legal, Traian Basescu a fost castigatorul, dar nu stiu nici pana azi daca am castigat sau pierdut aunci", a afirmat Oprescu.

Senatorul a declarat ca Biroul Electoral Central i-a acceptat initial candidatura si aceasta a fost trimisa chiar la Tribunal. "Au constatat insa a doua zi ca imi lisesc 365 de semnaturi, cei de la BEM mi-au spus ca trebuie sa am aproximativ 36.000 de semnaturi si lucrurile au inceput sa se schimbe rapid", povesteste Oprescu.

In ceea ce priveste recentele acuze ce i se aduc din cauza relatiei sale cu controversatul om de afaceri Costel Bobic, Oprescu spune ca "este o chestiune mozolita de Vanghelie si apoi preluata de Gusa care vrea sa creeze suspans pentru a poza in marele luptator pentru dreptate".

Sorin Oprescu spune ca nu a ascuns niciodata relatia de prietenie cu Bobic, ca nu are afaceri cu acesta si, desi i-a propus sa-i finanteze campania pentru primarie, nu a luat bani de la el.

In cazul in care si Curtea de Apel va da aceeasi hotarare ca si Tribunalul Bucuresti, Oprescu spune ca se va retrage din viata politica si va crea o miscare sociala axata pe tineret, educatie si sanatate.