Invitati in cadrul emisunii "Miezul problemei" (National TV), candidatii la primaria Capitalei, Vasile Blaga si Cristian Diaconescu nu s-au atacat deloc, dar s-au intrecut in promisiuni electorale. Blaga insista asupra principiilor sale si se descrie pe sine ca pe un om care "duce lucrurile pana la capat". Pe de alta parte, Diaconescu nu vorbeste atat de mult despre calitatile personale, preferand sa insire o lista lunga de masuri pe care sustine ca le-ar lua daca ar ajunge primar.

Cei doi au prezentat masuri pentru cele mai mari probleme ale Bucurestiului - trafic, poluare, caini vagabonzi si cersetori. Blaga vrea pasaje subterane, bulevarde cu sens unic si renovarea centrului vechi, in timp ce Diaconescu promite sa planteze 600 000 de arbori si sa faca pietonale. Seria de promisiuni facute este atat de lunga, incat lasa impresia ca acestia, odata ajunsi primari, ar rezolva problemele Capitalei pentru totdeauna.

Cei doi au acceptat in finalul emisiunii sa fie supusi unui test de cultura generala despre Bucuresti, interpretand cu succes niste scolari silitori. Acestia au prezentat prompt numarul de locuitori, suprafata si numarul de biserici-monument istoric din Capitala.