Invitatii lui Victor Ciutacu la emisiunea "Vorbe Grele" (Antena2), candidatul PDL la primaria capitalei, Vasile Blaga, si candidatul independent Sorin Oprescu au incercat sa prezinte cateva dintre solutiile lor pentru rezolvarea problemei traficului.

"Bucurestenii trebuie sa petreaca cat mai putin timp in trafic, iar abordarea mea este una integrata", a declarat Vasile Blaga. Domnia sa a continuat mentionand ca principala problema in traficul din capitala este aceea ca nu exista rute alternative si ca intersectiile principale sunt prea aglomerate.

"Pana in toamna, 6 dintre cele mai aglomerate bulevarde vor avea culoar unic pentru autobuze si taxiuri. Inelul principal de centura se va inchide pentru marire anul viitor in aprilie, odata cu terminarea pasajului Basarab", a continuat Vasile Blaga.

"Referitor la intersectiile prea aglumerate, se vor face 3 pasaje subterane: la Piata Sudului, la Piata Iancului si la Razoare. Se vor mai face si 5 strapungeri, cu termen de realizare pana in 2011, una dintre ele fiind pe traseul: Splaiul Independentei - peste Soseaua Virtutii - pe langa Lacul Morii - prin spate la Carrefour - direct pe A1", a mai spus "buldogul".

De cealalta parte, Sorin Oprescu a fost si el de acord ca situatia marilor intersectii trebuie rezolvata si a dat cateva nume de astfel de puncte de congestionare a traficului pe care domnia sa doreste sa le "rezolve" : Intersectia Lujerului, Mihai Bravu, Razoare si "intersectia de la iesirea din Nord a Bucurestiului".

Oprescu a pus in fata un plan nou: "Voi incerca aducerea unei autostrazi suspendate care sa traverseze Bucurestiul de la Nord la Sud. Avem de facut doar 25 de km de autostrada, iar strainii fac 1 km intr-o luna. Rezolvam problema in 2 ani".