"M-am intors in Romania fiindca aveam o nevoie teribila de a cunoaste mai multe despre tara mea si fiindca nu intelegeam nimic din stirile care veneau din Romania", si-a inceput Mike Costache povestea la "Ultra News" (TVR1). Acesta spune ca nici azi dupa 3 ani de stat in Romania nu are incredere in stirile difuzate sau citite fiindca in presa sunt inca patroni care au tot felul de interese.

Mike Costache a plecat in Israel impreuna cu familia la 11 ani. La doar 30 de ani are studii impresionante, a vizitat cateva zeci de tari si este director in Europa Centrala si Est pentru Rockstar Energy Drink, partener de alianta in Romania pentru NetJets si country manager al Maserati Romania. Mike si-a mai extins activitatea si in alte domenii cum ar fi consultanta, investment banking, marketing online si televiziune.

"Eu nu fac nimic special pentru a activa in mai multe industrii. Pur si simplu se intampla sa fiu la o petrecere si acolo un om potent financiar si influent sa ma prezinte altui om influent si asa ma implic in mai multe", explica tanarul manager activarea pe planuri economice diferite.

Mike are aceleasi probleme in Romania ca majoritatea patronilor: taxele mari si numeroase percepute de stat. Tocmai aceste taxe, sunt in opinia sa, principalul factor care mentin salariile la un nivel atat de mic si genereaza economie subterana.

"Astept ziua in care taxele pentru angajat vor scadea dramatic si vor ajunge la 18% ca in SUA", declara Mike, care exclude orice implicare in viata politica actuala fiindca nu-l intereseaza deocamdata, dar spera ca alti politicieni tineri sa se implice mai mult si sa schimbe politica fiscala.

Tanarul manager spune ca Romania este total necunoscuta in SUA, iar investitorii care vor totusi sa vina in Romania se izbesc de legislatia confuza si lipsa de informatii despre piata si renunta intr-un final.