Ludovic Orban, candidatul PNL la primaria Capitalei, a declarat la "Eu cu cine votez?"(Antena 3) ca viitorul primar nu-si va putea duce la indeplinire proiectele mai repede de 8-12 ani, si asta in conditiile in care ar fi un primar bun. Intr-o alta emisiune electorala a postului amintit, "La ordinea zilei", liderul PSD Alin Teodorescu a declarat ca partidul sau nu exclude nicio alianta postelectorala, dar ca Ion Iliescu si-ar dori una cu PNL.

"Eu cu cine votez?"

Ludovic Orban, candidatul PNL la primaria Capitalei, a declarat la "Eu cu cine votez?" ca viitorul primar nu-si va putea duce la indeplinire proiectele mai repede de 8-12 ani, si asta in conditiile in care ar fi un primar bun.

Orban neaga orice blat facut cu vreunul dintre candidati si-i acuza pe acestia ca refuza confruntarile si sunt dezinterasati de campanie fiindca „nu au vrut sa candideze ci pur si simplu au fost impinsi de la spate in urma unei conjuncturi politice”.

Referitor la consolidarea cladirilor cu risc ridicat, ministrul Transporturilor spune ca va incerca sa-i cointereseze pe proprietari in refacerea lor oferindu-le anumite avantaje cum ar fi consultanta si chiar posibilitatea locuirii temporare in alta parte. "Dumnezeu ne-a acordat un termen de gratie privind cutremurele si ar fi pacat sa ne batem joc de aceasta sansa", spune Orban.

Candidatul liberal a vorbit de perioada in care Traian Basescu a fost primar general al Capitalei, spunand ca acesta a fost deficitar in ceea ce priveste diplomatia si schematizarea proiectelor, dar l-a laudat pentru faptul ca a facut proiecte si a reusit sa atraga fonduri.

Orban l-a laudat pe Blaga pe care-l considera un bun manager si spune ca ramane in continuare prieten cu acesta "chiar daca Traian Basescu incearca sa bage zazanie".

"La ordinea zilei"

Invitatul Danei Deac la "Ordinea zilei" (Antena 3), pesedistul Alin Teodorescu a declarat ca aliantele electorale se vor face probabil dupa alegerile de la sfarsitul lunii noiembrie, pentru ca, probabil, asa cum analistii spun deja de trei ani de zile, nici un partid nu va avea peste 50% si nu va putea face guvernul singur dupa noiembrie 2008. "Atunci se va pune problema unor aliante, domnul Iliescu s-a manifestat in repetate randuri pentru o alianta cu PNL. PD-L s-a izolat singur. PD-L e pentru prima data in fata urnelor in aceasta forma, pentru ca e rezultatul unei fuziuni rapide, pe 25 noiembrie 2007, si sa vedem ce fac in fata urnelor. Deocamdata, nu avem ce sa discutam cu ei", a spus Teodorescu.

Presedintele Camerei, liberalul Bogdan Olteanu, acuza ca Ion Iliescu a urmarit prin aceste declaratii sa creeze o perdea de fum, pe cand in realitate PSD si PD-L merg pe liste comune in mai multe localitati, iar lideri marcanti ai PSD precum Adrian Nastase si Ion Rus au vorbit de o colaborare a partidului lor cu PD-L.