Invitati in cadrul emisiunii "Nasul" (B1TV), candidatii la Primaria Capitalei, Vasile Blaga si Sorin Oprescu, au oferit un spectacol "de exceptie". Blaga nu s-a abatut de la ideea sa ca Oprescu este, de fapt, candidat PSD si ca "daca il votati pe Oprescu, il votati pe Iliescu",

Oprescu a insistat in schimb asupra faptului ca el este bucurestean si cunoaste mai bine nevoile bucurestenilor, acuzandu-l pe Blaga ca "dumneavoastra nu-i cunoasteti pe bucuresteni, i-ati vazut din masina cu ferestre negre, nu ati vorbit cu ei. Aveti aceleasi pareri ancestrale si inca ii numiti mitici". Diplomatia a fost repede lasata deoparte, in fata unui val de acuze si ironii.

Principala problema care s-a pus in discutie a reprezentat-o sustinerea lui Blaga si a lui Oprescu de catre Traian Basescu, respectiv, Ion Iliescu. Oprescu a mentionat de la bun inceput ca nu este sustinut de PSD si de Iliescu, insistand asupra faptului ca nu se va intoarce in partid. Blaga la randul sau, a recunoscut ca are "o relatie corecta, prietenoasa" cu Basescu, dar ca nu este "omul lui", adaugand insa ca are rezereve fata de declaratiile lui Oprescu.

In acest sens, el a amintit o declaratie a lui Iliescu, potrivit careia "Oprescu este al doilea candidat PSD, care s-a declarat independent". Drept raspuns, Oprescu l-a acuzat pe Blaga ca musca mana celui care l-a hranit, amintind ca Blaga a fost ajutat de Iliescu in '90 si ca a fost numit prefect de doua ori de Iliescu. Blaga a replicat ca el s-a desprins de Iliescu dupa ce si-a dat seama de adevarata sa fata, dupa mineriade, fiind de altfel si unul dintre fondatorii PD.

Iliescu a intervenit telefonic, declarand ca "ma surprinde cum domnul Blaga persevereaza in minciuna", declarandu-se deranjat de asocierea sa cu domnul Oprescu. Iliescu a spus ca il sustine pe Diaconescu, dar ca are "sentimente de calda prietenie" fata de Oprescu. In plus, acesta a adaugat ca formula lui Blaga - "cine il voteaza pe Oprescu, il voteaza pe Iliescu" - este una demagogica, deoarece "Iliescu nu participa la nicio competitie electorala".

Blaga i-a reaminit lui Iliescu despre un discurs al celui din urma in care se admitea "existenta unui al doilea candidat PSD, care si-a proclamat independenta si care are sansele lui". Aceasta afirmatie l-a lasat pe Iliescu fara cuvinte, care nu a putut sa mai spuna altceva, decat ca un partid poate avea un singur candidat si ca Oprescu este candidat independent.

Apoi, Blaga l-a acuzat pe Oprescu pentru aroganta sa: "fara progame si cu aroganta, veti castiga", "nu aveti nimic de oferit bucurestenilor decat gargara". Oprescu, la randul sau, l-a acuzat pe Blaga ca este din provincie si ca "nu-i cunoasteti pe bucuresteni; i-ati vazut din masina cu ferestre negre, nu ati vorbit cu ei. Aveti aceleasi pareri ancestrale si inca ii numiti mitici"; in schimb, "pe toate certificatele mele scrie Bucuresti".

In plus, Blaga a declarat ca il deranjeaza faptul ca Oprescu incearca sa para ceea ce nu este, adica "un independent", a adus in discutie problema lui Oprescu cu Geoana, intrucat Oprescu a declarat ca "m-am uitat in ochii domnului Geoana si nu am vazut nimic". Oprescu, pe de alta parte, a declarat ca il deranjeaza ca "in ultimii 8 ani o ducem din minciuna in minciuna", ca programul lui Blaga este acelasi cu cel al predecesorilor sai si ca domnul Blaga a fost pus de partid sa candideze, desi el nu isi dorea acest lucru.

In final, a avut loc o discutie despre proiectele celor doi candidati. In acest sens, Blaga a declarat ca el vine cu solutii realiste, "nu cu fantasmagorii", facand aluzie la ideea "ceausista" a lui Oprescu in legatura cu autostrada care traverseaza Bucurestiul. Replica lui Oprescu: "aceasta este mentalitatea ardeleanului, care atunci cand a vazut girafa a zis: asa ceva nu se poate". No comment.