Sorin Oprescu a tinut sa raspunda la acuzele lansate astazi impotriva sa de contracandidatul sau pentru fotoliul de primar al Capitalei, Vasile Blaga. "Eu cred ca era mai bine sa asteptam rezultatele alegerilor si abia apoi sa facem declaratii, insa masinaria politica ai lui Blaga si Boc s-a pus in miscare cu niste acuze atat de ipocrite in cat n-am putut sa tac".

Dupa ce Vasile Blaga l-a acuzat pe Sorin Oprescu ca este candidatul PSD si al lui Ion Iliescu, omul care "a adus minerii in Capitala si care incearca sa obtina acum ceea ce nu a obtinut niciodata - sa castige Bucurestiul prin Oprescu", candidatul independent a iesit la atac: "Spre deosebire de Vasile Blaga, care era implicat politic in momentul mineriadelor, eu nu eram implicat in niciun partid, nu aveam nicio functie publica, eram doar un tanar medic care a tratat victimele mineriadelor".

"Ca eveniment social-politic, mineriadele au dat ceasul Romaniei inapoi cu ani si ani de zile.", a adaugat Sorin Oprescu. "Ca om, stiu ce inseamna ura bucurestenilor si momentele sinistre prin care au trecut. In staff-ul meu am oameni batuti sau umiliti de mineri. Ca medic, am tratat victimele politice".

Sorin Oprescu a afirmat ca Vasile Blaga era, la vremea mineridelor, membru PSD si prefect de Bihor, in timp ce el, Sorin Oprescu, era doar un tanar medic: "Dragi marionete politice, va sfatuiesc un singur lucru: nu mai incercati sa ma loviti. Sunteti ridicoli si mincinosi", le-a transmis el democrat-liberalilor, care vorbisera astazi despre legaturile dintre Sorin oprescu si Ion Iliescu, "omul care a adus minerii la Bucuresti".

In ceea ce priveste calitatea sa de independent, Oprescu a atras atentia ca "Nu m-ati vazut sprijinindu-ma pe nimeni in viata mea, doar pe mine insumi. Calitatea unui independent consta in a recunoaste o idee buna, un proiect bun, util oamenilor, indiferent ca este de centru, de dreapta sau de stanga. In aceasta consta un independent politic, in adaptabilitatea lui la problemele oamenilor. Iar programul meu a fost cel mai bun."

Sorin Oprescu a tinut sa prezinte si ceea ce el a numit "graficul lehamitei": el a aratat ca, la alegerile locale din anul 2004 din Bucuresti, candidatul PD la fotoliul de primar al Capitalei a obtinut 417.153 de voturi, in 2005, candidatul PD a obtinut 231.147 de voturi, iar in 2008, candidatul PD-L a obtinut doar 120.000 de voturi.