Invitatul lui Radu Moraru la emisiunea Nasul (B1Tv) a fost candidatul PD-L la Primaria Capitalei, Vasile Blaga. Acesta si-a continuat atacurile impotriva contracandidatului sau, Sorin Oprescu, acuzandu-l ca vrea sa para independent, in timp ce este evident sustinut din umbra de Ion Iliescu.

"Ion Iliescu este orb de putere...vrea, cu orice pret, din nou puterea totala in PSD, iar acum incearca prin Oprescu”. "Iliescu a inceput de duminica seara cruciada de izolare a lui Basescu si a partidului sau", a declarat Vasile Blaga.

Blaga ii reproseaza lui Oprescu ca, in permanenta, vrea sa fie ceea ce nu este. “A vrut sa para independent si aproape ca i-a reusit. Oprescu este independent doar pe administratie, in rest nu”.

“Domnul Oprescu si-a dat demisia din echipa Geoana, nu din cea a lui Iliescu”, a declarat candidatul PD-L, precizand ca Sorin Oprescu n-a avut niciodata o pozitie prin care sa se delimiteze de Ion Iliescu. "Oprescu ar trebui sa-l accepte pe fostul presedinte cu bune si cu rele, daca tot a primit sprijinul acestuia".

De asemenea, Blaga considera ca exista grupuri de interese in spatele lui Oprescu, acesta fiind "singurul candidat care a mers brat la brat cu domnul Costel Bobic", afacerist despre care se crede ca a finantat campania electorala a lui Oprescu. “Bobic era mult mai tare, in timpul guvernarii Nastase, decat Mitrea si Petrache. Ce spunea Bobic, aia se facea! Asa de tare era...”, a dezvaluit candidatul PD-L.

In privinta actualului primar, Adrian Videanu, Blaga a precizat ca sunt multe lucruri care il deosebesc de acesta. “Eu voi fi mult mai ordonat si mult mai precis. Sunt mult mai strict decat domnul Videanu”, a declarat Blaga, afirmand ca actualul primar “nu a avut niciun fel de comunicare cu populatia si cu presa”.

“Voi continua insa proiectele lui Videanu, care duc pe drumul cel bun Bucurestiul - proiecte incepute de Traian Basescu si continuate de acesta”.

Legat de rezultatul scrutinului de duminica, Blaga a sustinut ca este multumit si increzator ca va castiga alegerile din 15 iunie. “Am plecat de la 9% intr-un moment in care Oprescu avea peste 50% din intentiile de vot. In saptamana dinaintea scrutinului, Oprescu era cotat cu 38% si a continuat sa scada”, a adaugat acesta.