Vasile Blaga, candidatul PD-L la primaria Capitalei, a replicat acuzelor lui Oprescu la "Sinteza zilei" (Antena 3) spunand ca nu a trimis nicio scrisoare de felicitare minierilor fiind deputat pe vremea aceea si ca a fost printre primii deputati tineri care nu au fost de acord cu Ionsi au mers alaturi de Roman renuntand la toate demnitatile. "Diferenta dintre mine si Sorin Oprescu este ca el s-a dus alaturi de Ion Iliescu dupa mineriada stiind foarte bine cine e si ce a facut acesta", a explicat Blaga.

Referindu-se la politizarea campaniei pentru Bucuresti in turul II, Blaga da vina pe Sorin Oprescu despre care spune ca declansat scandalul comportandu-se ca un emo care numai se plange, nu are un program serios si refuza orice dezbatere pe baza de idei.

Blaga spune ca nu va negocia cu PRM, PNG pentru voturi si exclude posibilitatea ca Vanghelie sau Orban sa-i devina viceprimar in schimbul sustinerii acordate in cel de-al doilea tur.

Despre declaratia lui Vanghelie care-l cataloga pe Oprescu ca "un demagog in suljba gulerelor albe", Blaga spune ca "ei intre ei se cunosc foarte bine si poate Vanghelie are dreptate in ce spune".

Candidatul PD-L spune ca procentele sale nu au fost trase in jos de mandatul lui Adrian Videanu, ci din cauza faptului ca a plecat mai tarziu in campanie fiind de atunci pe un trend ascendent fata de Sorin Oprescu.

Blaga spune ca nu a vazut la contracandidatul sau nicio calitate ca politician, "poate doar aceea ca vorbeste bine, desi nu spune nimic".