Cristian Diaconescu a declarat in cadrul emisiunii "Vorbe grele" (Antena 2) ca preturile au sa tot creasca fiindca nu au fost luate la timp masurile economice necesare.

"Unele scumpiri sunt obiective si nu le poti contracara fiindca tin de economia mondiala, dar multe insa vor putea fi rezolvate prin proiecte pe termen mediu si lung. Solutii miraculoase nu exista", a declarat Diaconescu care avertizeaza ca "din iarna lucrurile vor deveni atat de drastice incat ne asteptam ca romanii sa iasa in strada, sa sparga geamurile la guvern indiferent de cine se va afla acolo".

Spusele lui Diaconescu au fost intarite si de catre vicepresedintele liberal, Norica Nicolai, care spune ca, pentru moment, nu exista solutii privind preturile mari la energie. "Intalnirile organizate de presedintele Basescu sunt un exercitiu jalnic de imagine. Altceva trebuia discutat acolo, despre energia alternativa fiindca nu avem solutii momentan", spune Nicolai, care a mai anuntat ca este foarte posibil sa candideze la parlamentare la Arad.