Invitatii emisiunii "Stirea Zilei" (Antena3), Adrian Chiliman, primarul sectorului 1, Neculai Ontanu, primarul sectorului 2, si Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, au vorbit despre intrevederea de astazi cu premierul si primarul general al capitalei si au prezentat principalele probleme pe care le-au pus in discutie.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman e de parere ca intalnirea de azi intre primarii de sector si prim-ministrul Tariceanu este un exercitiu pozitiv, "este bine ca prim-ministrul sa cunoasca problemele cu care se confrunta municipalitatea".

Unul dintre subiectele lansate de Chiliman a vizat procesul de largire a soselei de centura: "Latirea la patru benzi nu este o operatiune usoara, la fiecare intersectie trebuie sa intervenim cu o "trefla" asa ca am apelat la ajutorul si implicarea guvernului si a primariei generale".

Neculai Ontanu, primarul sectorului 2, a cerut ajutorul autoritatilor pentru a grabi lucrarile la magistrala de metrou Universitate - Pantelimon, ce va urma sa aiba 11 statii, si Rahova - Colentina, prevazuta cu 12 statii. De asemenea, Ontanu a tinut sa-i transmita un mesaj si ministrului transportului, Ludovic Orban, sa grabeasca lucrarile la soseaua de centura.

"Proiectul autostrazii Bucuresti - Brasov prevede penetrarea in sectorul 2 pe patru benzi de circulatie. Ea se infunda aici si va aduce valori de trafic foarte mari de pe autostrada in oras", a avertizat Neculai Ontanu. Acesta a continuat spunand ca a cerut guvernului sa reevalueze proiectul "pentru ca se sacrifica multe zone verzi".

Marian Vanghelie s-a declarat multumit de intalnirea de azi si crede ca discutiile si-au atins scopul. "Vreau sa cred ca am intrat in normalitate. Intalnirea a avut un rol important si de cate ori am discutat cu premierul, s-a simtit. Astazi nu a fost o disputa politica, ci o discutie constructiva".

"Sunt poriecte pe termen scurt la care am cerut ajutorul guvernului: infiintarea de gradinite si izolarea termica a blocurilor care va duce la o scadere de 25-30% a facturii pe caldura. Eu am 14 gradinite noi in constructie in sector si sper sa le termin cat mai repede ca populatia sa se poata bucura de ele", a mai precizat Vanghelie.