Eugen Chirovici, analist economic, a declarat la „Money Show” (The Money Channel) ca renuntarea la cota unica ar fi o mare greseala indiferent de cine ar veni la guvernare. Chirovici se arata insa optimist spunand ca sunt si pesedisti adepti ai acestei masuri economice.

Referindu-se la rectificarea bugetara si alocarea a peste un miliard de euro pentru infrastructura, Chirovici spune ca banii provin probabil dintr-o colectare mai buna a taxelor.

„Nu ar trebui sa fim sceptici in privinta acestei masuri fiindca asa am zis si de marirea pensiilor ca va crea inflatie, va afecta bugetul si uite ca nu a fost asa”, spune Chiorvici care admite totusi ca multe din aceste masuri au un caracter electoral fiind in prajma alegerilor.

„Noi nu avem drumuri, nu fiindca nu am avut bani, ci fiindca i-am folosit in alte scopuri. Nu lipsa banilor e principala problema, ci lipsa unei viziuni, a relei intentii chiar”, spune analistul.

Guvernul va rezista presiunilor sindicatelor privind marirea salariilor, crede Chiorvici care spune ca „e imoral ca Guvernul sa-si aduca aminte de toate durerile sociale numai in apropierea alegerilor, dar la fel de imoral e si ca sindicatele sa faca presiuni pe Guvern atunci cand acesta se afla intr-o situatie sensibila”.

textul se actualizeaza