Invitati la emisiunea "Stirea Zilei" (Antena3), Mircea Geoana, presedintele PSD, si Daniela Popa, presedintele PC, au discutat despre alianta celor doua partide pentru alegerile viitoare si au dezvoltat subiectele din oferta de guvernare prezentate saptamana trecuta.

Mircea Geoana s-a aratat multumit de colaborarea cu PC-ul la formarea si dezvoltarea ofertei de guvernare si a declarat ca "este un proces democratic ce am facut noi prin oferta pe care am facut-o, ceea ce fac laburistii britanici, socialistii francezi. Partidul nu decreteaza ce vrea sa faca ci propune dezbaterii publice aceasta oferta. Este un proces in care si ascultam ce vor oamenii. Desi romanii sunt de multe ori dezamagiti de politica si putin increzatori in promisiunile de campanie, noi luam aceasta oferta foarte in serios. Cand am vorbit de marirea salariului minim pe economie ne-am gandit de 5 ori inainte sa spunem ce am spus".

"Oferta noastra politica este prima oferta lansata pe piata. Indiferent ce ar spune unii sau altii dar partidele noastre au foarte multi profesionisti, in special PSD. Si PC-ul, asa mic cum este, se poate lauda cu profesionisti in cateva domenii de activitate. Oferta noastra politica nu trebuie confundata cu programul de guvernare care va fi mult mai amplu", l-a completat Daniela Popa.

"Am inceput cu programele si nu ne-am avantat in a nominaliza deja pe cei pentru diverse functii. Am elaborat oferta politica si vom face dialoguri pe diferite zone din tara: va fi unul la Dolj, la Iasi, la Constanta si in alte parti. De 18 ani in politica s-a discutat cine vine sau nu la guvernare, mai putin important a fost ce vor face cei alesi", a continuat presedintele PC.

Mircea Geoana a vorbit si despre solutiile pe care cele doua partide le vor implementa in domeniul economic si a declarat ca e momentul sa se introduca o alta politica fiscala. "S-a schimbat de 14 ori codul fiscal in 4 ani de zile... este nebunie curata! Nu-ti poti face un plan de afaceri. Noi venim cu urmatoarea politica fiscala: impozitul pe venit in trei trepte: 0% pe salariu minim pe economie, 10% pentru cei care au pe undeva pe la salariu mediu, 16% pentru cei cu salariu mai mare, iar pentru cei cu averi deosebit de mari vom avea impozite mai mari", a spus Geoana.

Liderul PSD nu a ezitat sa raspunda criticilor aduse de PD-L, in special de Emil Boc, planurilor si programelor prezentate de PSD-PC: "Domnul Boc si cei de la PD-L au o capacitate de fatarnicie incredibila. Ar fi bine daca am avea o planeta pe care sa-i trimitem pe cei care nu fac altceva decat sa fie trompeta sefului. Adversarii recunosc, uneori cu jumatate de gura, ca noi, impreuna cu colegii de la PC, avem oamenii cei mai profesionisti Cand il aud pe domnul Boc stau si ma intreb pe ce lume traieste. Il invit pe viitorul prim-ministru de la PD-L la o dezbatere publica impreuna cu mine. Oamenii trebuie sa urmareasca si sa judece daca in ultimii 4 ani au simtit in viata lor vreo imbunatatire. In 2008 romanii vor alege cu foarte multa grija pe cine vor trimite in Parlament", a precizat Geoana.