Invitati la emisiunea "Stirea Zilei" (Antena3), vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, si vicepresedintele PNL, Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, au discutat despre schimbul recent de replici dintre presedintele PSD, Mircea Geoana si presedintele Traian Basescu si au dezbatut despre atacurile si aliantele dintre partidele politice din Romania.

Referitor la raspunsul lui Traian Basescu in care saluta "noua preocupare pentru problema preturilor la alimente si energie" a lui Mircea Geoana si il acuza pe liderul PSD ca "aplecarea sa pentru problemele cetatenilor a venit doar dupa ce s-a autopropus premier si si-a finalizat filmul omagial de ziua de nastere", Cristian Diaconescu a declarat: "Ne-am obisnuit sa acceptam foarte usor ca problemele serioase sa fie inlocuite cu fraze care zdranganesc, zornaie si ne fac sa uitam de la ce s-a plecat. Sunt doua valuri de scumpiri care au venit peste romani si de care trebuie sa ne ocupam serios".

"Raspunsul presedintelui demonstreaza foarte clar ca acesta nu are nici un fel de atributie si nici un fel de posibilitate de a se implica intr-o problema cum este cea pentru care a organizat consultarile de la Cotroceni", l-a completat Teodor Melescanu.

Discutand despre atacurile si aliantele dintre partidele politice din Romania, Cristian Diaconescu a declarat ca "in Romania partidele sufera rau daca vorbim despre doctrina. Cati politicieni ati vazut sa-si pastreze doctrina si sa renunte la putere? Absenta capacitatii de dialog, disocierea neprovocata intre partidele politice este o forma de agresivitate care nu duce nicaieri.

"Eu ma ghidez dupa un proverb chinezesc: Nu e important daca pisica e alba sau neagra, important e sa prinda soareci. Orice asociere la guvernare, pentru PNL, trebuie sa se bazeze pe un principiu simplu: valorile, ideile si obiectivele noastre trebuie sa fie impartasite si sprijinite de cei implicati", a mai adaugat Melescanu.

Contactat telefonic, vicepresedintele PD-L, Cezar Preda, a tinut sa condamne "autonumirile in viitorul guvern" si a declarat: "Si la noi in partid sunt multi oameni care isi doresc mult functia de ministru. Eu cred ca fiecare din cele 3 partide mari: PD-L, PSD si PNL pot alcatui un guvern in Romania care sa duca programele de guvernare la indeplinire in proportie de 90-100%. Dar de a discuta deja despre oameni care vor fi ministri este deplasat. Aceste subiecte sunt lansate in presa de oameni care isi doresc foarte mult acest lucru si le scapa la presa ca si cum ar fi fost ceva ce nu ar fi trebuit sa stie lumea, dar acolo apare numele lor. Asta nu inseamna ca aceste dorinte au vreun viitor".