Vicepresedintele PDL, Cezar Preda, a declarat ca desi toate partidele serioase au declarat ca doresc alegeri dupa votul uninominal, exista un alt palier de discutii, subteran, diferit de varianta oficiala oferita de Mircea Geoana sau Bogdan Olteanu, in care multi incearca sa faca, tehnic, ca alegerile sa nu se mai poata tine in noiembrie.

Preda spune ca cei care fac acest lucru sunt politicieni din PSD si PNL care au frica de votul uninominal. Liderul pedelist spune ca precedentul amanarii alegerilor europarlamentare le da dreptul sa-si puna astfel de semne de intrebare.

Liberalul Crin Antonescu a catalogat afirmatiile lui Emil Boc si Cezar Preda facute pe tema amanarii alegerilor drept niste aberatii. "Domnul Emil Boc iese saptamanal cum iese cucul din ceas si anunta conspiratii. Avem o lege care introduce votul uninominal. Nimeni din PNL nu a vehiculat vreodata ideea amanarii alegerilor. Nici Constitutia nu ne permite asa ceva decat in cazuri de forta majora", a declarat Antonescu.

Emil Boc a acuzat luni ca PNL si PSD si-au dat mana pentru a face imposibile alegerile in sistem uninominal prin intarzierea intentionata a delimitarii colegiilor dand astfel posibilitatea PRM-ului si a celor care nu agreeaza alegerile in varianta uninominala sa le atace in contencios.