Invitat la emisiunea "Realitatea Zilei"(RealitateaTv), fostul deputat PSD Miron Mitrea si-a motivat demisia din Parlament si a vorbit despre alegerile ce vor avea loc in toamna. "Mi-am dat demisia din Parlament pentru ca este absolut jenant sa mi se spuna ca mi-e frica sa fiu anchetat", a declarat Mitrea.

"Cand mi-am dat demisia a fost o alegere personala sa nu mi se zica ca stau ascuns. Am puterea sa-mi asum raspunderea faptelor mele. Nu mi-am dat demisia ca de maine sa inceapa urmarirea penala. Nu e scopul vietii mele sa ma plimb pe la DNA. Mi-am dat demisia ca nu mai era acceptabil pentru mine, ca om de onoare si de cuvant, sa stau in spatele imunitatii parlamentare", a mai declarat fostul ministru al transporturilor.

Miron Mitrea considera ca a scapat de "o piatra de moara" si se declara nevinovat. Fostul deputat PSD sustine ca nu are motive sa fie ingrijorat si isi pune toata increderea in justitia romana ca "va ajunge la un rezultat corect".

"Consider ca-mi va fi mai usor in campania electorala acum dupa ce mi-am dat demisia. Adrian Nastase a hotarat sa foloseasca alta metoda de a se apara. Sunt convins ca Nastase va castiga alegerile din colegiul sau", a mai precizat Miron Mitrea.