Dupa ce ziarul Gandul a publicat un "top al vitezomanilor" de pe drumurile nationale, Cristian Boureanu, reprezentant din partea PD-L, si Bogdan Olteanu, reprezentant din partea PNL, au discutat la "Realitatea te priveste"(Realitatea TV) despre legislatia romana care este destul de permisiva din moment ce soferii prinsi ruland cu viteze naucitoare conduc si acum bine-mersi.

Liderul vitezomanilor a rulat pe Autostrada Soarelui cu 257 km/h, iar pe locul doi un alt sofer a zburat cu 253 km/h. Ambii şoferi au depus contestaţie, deci până la terminarea procesului conduc bine-mersi. Pe doua roti recordul a fost de circa 300 km/h, tot pe A2.

Presedintele Camerei Deputatilor, PNL-istul Bogdan Olteanu e de parere ca legea este prea permisiva cu cei care le este suspendat permisul de conducere si ar fi de acord ca acesta sa nu poata fi recuperat decat dupa terminarea procesului.

"Prin lege, daca tu contesti ridicarea permisului, ti-l primesti inapoi. Am facut un proiect de lege prin care doresc sa elimin aceasta prevedere. Este o prevedere democratica, dar care, iata, ca la noi nu tine. Propun ca daca ti se suspenda permisul, judecatorul sa ti-l restituie, daca e cazul, dupa terminarea procesului. Sa nu-l primesti inainte si in alea sase luni cat dureaza procesul tu sa mai calci doi pe strada".

In replica, deputatul PD-L, Cristian Boureanu, a declarat ca "ar fi mai simplu daca procesele s-ar desfasura mult mai repede. Sunt multi oameni care sunt nevinovati si pentru a nu condamna un nevinovat mai bine raman pe o lege democratica, aplicata si in alte tari, si maresc viteza cu care merge justitia. Daca procesul dureaza un an de zile si eu primesc o suspendare de 3 luni, stau fara permis un an si 3 luni?"

Deputatul PD-L mai crede ca nu scoala romaneasca de soferi este cea mai vinovata pentru numarul mare de accidente rutiere: "Ce se invata la noi la scoala de soferi e mult mai complex decat in alte state".