Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat intr-o "Editie speciala" pe TVR 1 ca PD-L si PRM au format o coalitie incercand sa blocheze votul uninominal fiindca, dupa votarea in acest sistem, PRM ar urma sa dispara, iar PD-L-ul sa piarda intre 7 si 10 procente.

In opinia sefului PNL, este un motiv suficient de puternic ca cele doua partide sa nu-si doreasca votul uninominal, dar da asigurari ca alegerile uninominale vor avea loc la termen.

Daca insa PRM va castiga la Curtea de Apel, premierul spune ca "executivul are posibilitatea unei miscari rapide cu care sa reinstaleze in functiune tot pachetul de legi pentru votul uninominal".

Guvernul celor 5 km de autostrada

Seful Guvernului a raspuns criticilor pe aceasta tema sustinand ca programul de autostrazi nu se face pe durata unui singur mandat fiindca trebuie urmate toate procedurile (studii, licitatii), iar demersul acesta dureaza 3 ani de zile de cand s-a luat decizia politica.

"Intr-o tara in care economia creste intr-un ritm dinamic, de 9%, infrastructura nu poate tine ritmul. La noi, cresterea parcului auto a atins cifre de 70%!!!, contrar statisticilor (de 10-15%). In UE, cresterea este abia de 3-4%".

Premierul spune insa ca infrastuctura va fi prioritatea nr. 1 daca PNL va veni la guvernare pentru un nou mandat. Tariceanu spune ca PNL se angajeaza sa acorde 6% din PIB in aceasta directie.

Seful Guvernului a dat asigurari ca majorarea pensiilor cu 20% de la 1 octombrie va avea loc fiindca exista resurse bugetare pentrut aceasta majorare, insa avertizeaza ca discutarea bugetului va consuma cea mai mare parte din timp.