Anuntarea suspendarii ministrului Paul Pacuraru a starnit imediat reactii diverse. Majoritatea jurnalistilor invitati la Realitatea TV spun ca nimeni nu castiga ca imagine din aceasta suspendare.

Corina Dragostescu crede ca suspendarea va da PNL putin inapoi deoarece va impiedica in viitoarea perioada aplicarea unei strategii de campanie deja stabilita. "Este dificil sa te lauzi cu marirea pensiilor si salariilor atunci cand se face asocierea cu un ministru care este suspendat fiind acuzat de coruptie", spune Dragotescu.

In schimb, Adrian Ursu este convins ca PNL nu va fi afectat deloc de aceasta suspendare deoarece ei au nevoie in fruntea Ministerului Muncii de un om care sa imparta pomeni electorale si nu sa faca strategii coerente.

"PNL are de trecut un hop si anume gasirea unei persoane care sa-l inlocuiasca pe Paul Pacuraru fiindca impactul de imagine este zero. Este guvernul cu cei mai multi ministri suspendati si cu toate acestea PNL nu este afectat si creste in sondaje", spune Adrian Ursu

Valeria Dorneanu, senior-editor la Realiatea TV, anticipeaza reactia PNL de maine spunand ca acestia vor da vina pe presedintele Basescu care incearca astfel, in opinia lor, sa impiedice marirea pensiilor si a salariilor.

As remarca un oarecare sadism al presedintelui Basescu, un joc de-a soarcele si pisica. Traian Basescu l-a lasat pe Pacuraru aproape o luna sa spere ca nu-l va suspenda si a facut-o exact cand acesta nu se mai astepta. Socul putea fi evitat insa printr-o demisie de onoare", crede Valeria Dorneanu.

Conservatorul Codrin Stefanescu spune ca totul s-a facut de acord cu complicitatea unor grupari din PNL si ca partidul are o politica dubioasa de a-si lasa oamenii politici importanti la mana adversarilor politic. "Se stie ca Pacuraru a plans in sedinta partidului cand s-a hotarat sa se voteze suspendarea sa sustinand ca este nevinovat si astfel adversarii politici il vor termina", spune Codrin Stefanescu.

Paul Pacuraru a refuzat sa faca orice declaratie luni seara anuntatnd ca-si va exprima punctul de vedere intr-o conferinta de presa pe care o va sustine marti dimineata.