In cadrul emisiunii "Nasul" (B1 TV), Radu Morarau si Gabriel Biris, avocat si analist economic, au incercat sa calculeze fondul de salarii al AVAS plecand de la sumele declarate de institutie ca si contributie la bugetul asigurarilor de sanatate. In urma calculului a reiesit o suma de 100 de milioane de euro, suma de peste trei ori mai mult decat cea declarata de AVAS.

Contributiile AVAS la asigurarile de sanatate au fost, in 2008, de 45 milioane RON ceea ce inseamana aproximativ 12 milioane de euro in 2008. Calculul a condus la suma finala de 100 milioane de euro fond de salarii, mult peste cei 27 de milioane de euro declarati de AVAS.

"Banuiam ca sunt salarii si prime mari, dar nu ne imaginam ca din bugetul din care medicii si profesorii sunt platiti cu 300 de euro pe luna se pot da salarii de 50 de mii de euro pe luna", spune Gabriel Biris.

Cei doi au mai facut un calcul generic sustinand ca din Bugetul Romaniei s-au cumparat in ultimii ani, sub guvernarea Taricenau, pentru institutiile statului, peste 50 de mii de masini noi. Punand o valoare medie de cumparare de 20 de mii de euro/masina rezulta un miliard de euro.