Invitat la "Nasul" (B1 TV), presedintele Traian Basescu a spus ca Voiculescu, Hrebenciuc si Geoana vor sa dea o lovitura de stat prin suspendarea sa. "Chiar Voiculescu a spus-o si eu o stiu de doua luni. Au hotarat ca puna un premier stabilit de ei, iar pe presedinte il vor suspenda din nou pe motive constitutionale. Am luat insa toate masurile legale ca in Romania sa nu se petreaca o lovitura de stat", spune presedintele Romaniei.

Traian Basescu spune ca daca va fi suspendat din nou nu va mai pleca de la Cotroceni ci va ataca hotararea la Curtea Constitutioanala.

Vorbind despre marirea salariilor, presedintele spune ca actualul guvern lucreaza in neconstitutionalitate. "Ai lege, a validat-o Curtea Constitutionala, a promulgat-o presedintele. Daca nu-i dai drumul in ce fel de stat traim atunci?"

De asemenea, presedintele spune ca legea majorarii salariale pentru profesori are si o hiba in privinta profesorilor universitari a caror venituri devin mult mai mari din cauza cumului de catedre. Dar acest punct din lege se poate reglementa pe parcurs. "A doua minciuna propagata de guvern este venitul mare al profesorilor uitand ca acestia obtin cei mai multi bani din catedrele de la faculatile private. Ori statul nu are nicio implicatie aici. Iar marirea la preuniversitari este undeva la 37% si nu 50% cum se afirma", a incheiat acesta.

Presedintele Basescu spune ca nu-l va numi premier nici pe Geoana si nici pe Tariceanu si admite ca-l prefera pe Stolojan dar ca ia in calcul si alte optiuni. "Obiectivul meu este sa-i propun Parlamentului un premier in care sa am incredere, sa fie capabil si care sa poata negocia apoi cu partidele o majoritate fiindca nu presedintele este cel care negociaza aceasta majoritate. Esential este ca Romania sa aiba un guvern puternic deoarece simtim tot mai puternic presiunea crizei economice."

Seful statului a mai declarat ca Ion Iliescu a fost unul dintre artizanii suspendarii sale si prin urmare exclude orice dialog cu acesta. "Nu am cum sa colaborez cu el. Sigur, motivele pentru care el a fost implicat sunt diferite fata de cele ale lui Hrebenciuc. Iliescu a fost suparat... ca sa zic asa, ideologic. Nu i-a convenit condamnarea comunismului."

Traian Basescu a reluat in final ideea ca sunt jurnalisti care scriu la comanda pe bani, dar e convins ca "acestia nu mai sunt crezuti de oameni".

Pe parcursul emisiunii au existat si cateva replici mai spumoase

"Mi-ar placea ca Geoana sa candideze la presedintie... L-am mai batut o data din primul tur. Mi-l amintesc cum statea singur prin Piata Constitutiei".

"Moraru: Cu Magureanu v-ati mai intalnit?

Basescu: Nu.

Moraru: Dar l-ati mai simtit asa?

Basescu (razand): Credeti-ma... pe Virgil Magureanu chiar nu-l simti!"

"Moraru: Trebuie sa va intreb de colegul Obama...

Basescu (rade): Daaa... colegi. Amandoi suntem sefi de super puteri. Nu a spus doar Tariceanu ca in curand vom deveni cea de-a saptea putere..."

"Moraru: Ca om politic ati realizat cam tot. Premier eventual?

Basescu: Dupa ce ai fost presedinte al tarii nu mai poti fi nimic altceva in administratie sau in vreun partid.

Moraru: Care este totusi visul dumneavoastra?

Basescu: Stati, ca nu mi-am terminat inca mandatul sau... mandatele (rade)".