Ziarul "Financiarul" i-a dat replica, in ultimul numar, lui Radu Moraru care afirmase, in emisiunea "Nasul" (B1TV), ca articolul care-l viza e o facatura si ca a fost sunat chiar de Camelia Voiculescu care si-a cerut scuze pentru articol. Aceasta spune insa ca nu l-a sunat pe radu Moraru sa-si ceara scuze si-l avertizeaza pe acesta sa nu-i mai foloseasca numele pentru a-i intimida pe jurnalistii de la Intact.

"Cea mai grosolana minciuna aruncata de Radu Moraru pe piata a fost aceea ca ar fi fost sunat de doamna Camelia Voiculescu, care si-ar fi cerut scuze pentru articolul publicat", scriu cei de la Financiarul care-l acuza pe Radu Moraru ca in loc sa explice esentialul: cum a luat uriasul credit de 1,8 milioane de euro, care sunt veniturile sale care ii permit o rata lunara de 38.000 de euro si care e destinatia finala a banilor sau cum de a devenit cel mai indatorat formator de opinie din Romania, cu cea mai mare datorie catre o banca, "a ales sa treaca la injurii".

Articolul cuprinde si replica Cameliei Voiculescu care nu-l menajeaza deloc pe cunoscutul moderator. „Nu l-am contactat pe domnul Radu Moraru, asa cum acesta a afirmat in cadrul emisiunii de luni, 24 noiembrie. Ii atrag atentia realizatorului Radu Moraru sa nu mai foloseasca numele meu pentru a-i intimida pe jurnalistii Trustului Media Intact”, afirma Camelia Voiculescu, presedinte-director general al Trustului Media Intact.

Radu Moraru a raspuns acuzatiilor in emisiunea "Nasul" din aceasta seara.

"Camelia draga, ti-am zis ieri sa nu aperi asemenea personaje ca nu e bine. Sa-l aperi pe asta care spune ca n-ai voie sa ai credite e absurd. Incredibil, ei toti sunt oameni de afaceri, e un ziar de economie si ei ma acuza pe mine ca lucrez cu bancile din '91? Eu n-am luat de la stat, n-am privatizat nimic de la stat. Un ziar de doi lei care a dat cifre false ca sa dea in mine", a fost replica cunoscutului moderator.

Istoric

Scandalul a pornit dupa ce "Financiarul" a publicat, in numarul sau din 24 noiembrie, sub semnatura lui Stelian Negrea, articolul "Radu Moraru, strans cu usa de banca pentru o datorie de 2,2 milioane euro", care vorbeste despre afacerile jurnalistului Radu Moraru.

In materialul din Finaciarul se arata ca Radu Moraru nu ar fi avut cum sa ia un credit asa de mare de la banca fiindca nu corespunde niciunui criteriu (venituri, activitate comercial, garantii imobiliare) si se sugereaza ca acesta a obtinut imprumutul de la banca respectiva prin pile, profitand de pozitia sa de moderator de succes.

Radu Moraru a replicat dur, in prima parte a emisiunii "Nasul" (B1TV), de pe 24 noiembrie seara, acuzandu-l pe Stelian Negrea ca este un fost consilier ministerial care a facut presiuni asupra sa ca sa intrerupa o emisiune si ca are casa de la ANL la un pret de nimic. Moraru spune ca a fost sunat chiar de Camelia Voiculescu care si-a cerut scuze pentru "acea facatura de articol".