Vice-presedintele grupului socialist din Parlamentul European, Jan Marinus Wiersma, a declarat la RFI Romania ca rezultatul alegerilor parlamentare ii indreptateste pe cei din PSD sa conduca negocierile pentru fromarea noului guvern. Wiersma spune ca atitudinea presedintelui Basescu care a declarat ca nu-l va numi pe Geoana premier este nedemocratica.

O strategie adecvata pentru a combate problemele economice ale Romaniei, securizarea sectorului financiar impreuna cu UE si rezolvarea anumitor probleme semnalate de Comisia Europeana, in reforma justitiei, ar trebui sa fie principalele obiective ale noului Guvern in opinia vice-presedintele grupului socialist din Parlamentul European.

"Este un semn pozitiv ca alegatorii din Romania au aratat responsabilitate la aceste alegeri... Alegatorii sunt mai realisti in momentele dificile si voteaza oameni care pot conduce tara, iar populistii si extremistii-nationalisti nu fac decat sa vanda multe iluzii, fara sa fi fost vreodata capabili sa demonstreze ca pot conduce o tara in perioade dificile" a incheiat Jan Marinus Wiersma.