Seful Directiei Nationale Anticoruptie Daniel Morar a declarat joi la RFI ca dosarele DNA "nu sunt politice" si ca citarea unor persoane, ca Adrian Nastase sau Paul Pacuraru nu se face in functie de succesul sau insuccesul in alegeri.

"De trei ani de zile, tot timpul dosarele noastre apar "in anumite momente", se spune. De fapt, dosarele noastre apar potrivit ritmului lor de solutionare. Atunci cand procurorul isi termina un dosar il trimite in instanta sau da solutie de netrimitere, atunci cand procurorul are nevoie de o citare, citeaza omul.

Ca sa discutam concret de ce au venit aceste persoane (n.r. - Nastase, Pacuraru), acum la DNA, va spun ca nu e nicio coincidenta, intrucat aceste doua persoane plus si altele care au fost implicate in campania electorala au fost citate si anterior la DNA de catre procurori, in cursul lunilor octombrie si noiembrie, nu s-au prezentat si au solicitat procurorilor sa le amane audierea sau prezentarea materialului sau realizarea altor acte procedurale, pana dupa 30 noiembrie, pana dupa data alegerilor, iar procurorii le-au acceptat aceste cereri.

Nu in functie de succesul sau insuccesul in alegeri, de pozitia unei persoane este citata acea persoana la DNA, chiar nu are nicio legatura succesul in alegeri cu citarea intr-un dosar penal. Nu sunt dosare politice, sunt dosare obisnuite si lucrurile merg in ritmul lor".