Ministrul justitiei, Catalin Predoiu a declarat la RFI ca exista prea multe erori judiciare, prea multe solutii criticabile si asta nu poate fi explicat doar prin inconsecventa legislativa. Predoiu spune ca CSM sa fie mai exigent fata de aceste fenomene, sa dea un semnal ca lucrurile trebuie sa evolueze, sa fie mai exigent fata de cei care nu indeplinesc standardele de moralitate si de profesionalism pentru a fi magistrati.

"Din pacate, in ultima perioada, mass-media a adus in atentia opiniei publice o serie de exemple care nu fac deloc cinste profesiei de magistrat. Fata de aceste exemple negative, CSM ar trebui sa ia o atitudine mult mai ferma. Nu se poate expedia subiectul atat de usor cu o fraza, 'Stiti, nu avem conditii, prin urmare judecam stramb". Nu e chiar asa si sa fim si drepti, conditiile in ultima perioada s-au ameliorat substantial, atat sub aspectul salarizarii, cat si sub aspectul dotarilor logistice", si-a exprimat Predoiu nemultumirea.

Ministrul liberal l-a acuzat joi, intr-o conferinta, pe Theodor Stolojan ca, in prima declaratie sustinuta miercuri, imediat dupa nomimalizarea sa la functia de premier, acesta a enumerat cateva domenii prioritare pentru guvernarea sa, iar reforma justitiei nu se numara printre directiile prioritare.

"Este o mare eroare, fara reforma justitiei, reforma ansamblului societatii romanesti nu poate fi completa. Reforma justitiei trebuie continuata. Clasa politica ignora caracterul esential al justitiei. Indiderent care va fi in final structura Guvernului, agenda acestuia trebuie sa includa reforma justitiei", a insistat Catalin Predoiu.